Έντυπη Έκδοση

Οδηγός εκδηλώσεων

Μουσική

* Η Ελευθερία Αρβανιτάκη θα βρεθεί στις 21.00 στο Ηρώδειο, για μια συναυλία-αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη με αφορμή τα 100 χρόνια από τη γέννησή του και 30 χρόνια από το θάνατό του, με τη συμμετοχή του Σταμάτη Κραουνάκη και της Οπισθοδρομικής Κομπανίας. Ο τίτλος της συναυλίας είναι «Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα» και θα περιλαμβάνει τραγούδια από το πλούσιο έργο του Τσιτσάνη, εστιάζοντας σε αυτά που έχουν ερμηνεύσει κυρίως γυναίκες.

* Η Μαρίζα Κωχ θα εμφανιστεί στις 21.00 στο Black Duck Garden - Athens City Museum Bistrot (Παπαρρηγοπούλου 5-7, πλατεία Κλαυθμώνος, Αθήνα), για μια μουσική βραδιά με τίτλο «Fata Morgana». Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει μελοποιημένη ποίηση του Ελληνα ποιητή των θαλασσών Νίκου Καββαδία. Τη Μαρίζα Κωχ συνοδεύουν οι μουσικοί Γιώργος Σαλβάνος, Δημήτρης Παπαγγελίδης, Ηλίας Βαμβακούσης και Τζένη Ντούρου.

* Οι Carousel θα εμφανιστούν στις 21.00 στον Κήπο του Μουσείου Λαϊκών Οργάνων (Διογένους 1, Πλάκα, Αθήνα), για μια συναυλία με τίτλο «Μεσόγειος - Η θάλασσα που αγκαλιάζει τα τραγούδια». Το κοινό θα ταξιδέψει στη Μεσόγειο μέσα από ταραντέλες και λαϊκά τραγούδια της Ιταλίας, πολυφωνικά τραγούδια της Κορσικής, της νότιας Γαλλίας, μελωδίες της Ισπανίας, καθώς και της Ελλάδας.

* Ο Μιχάλης Σιγανίδης θα εμφανιστεί στις 22.00 στο six d.ο.g.s. (Αβραμιώτου 6-8, Μοναστηράκι, Αθήνα), με το κουιντέτο Siganidae 5 για μια συναυλία με τίτλο «fik-oh». Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει κομμάτια απ' όλη τη δισκογραφία του Μιχάλη Σιγανίδη και θα ακουστούν ποιήματα των Μ. Σαχτούρη, Ν.Α. Ασλάνογλου, Ο. Καγιάμ, Α. Εμπειρίκου, Λ. Κουκούλα, Π. Ελιάρ, Σ. Μπέκετ, Γ. Σιγανίδη και στίχοι του συνθέτη.

Θέατρο

* Η παράσταση με τίτλο «Blasted - Ερείπια» της Sarah Kane, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τάρλοου, ανεβαίνει στο θεάτρο Πορεία (Τρικόρφων 3-5 και 3ης Σεπτεμβρίου 69, πλ. Βικτωρίας). Μια παράσταση «τελετουργία για την ηδονή ως απώθηση ή αναζήτηση θανάτου με εργαλείο της τη βία». Παίζουν οι ηθοποιοί Ακύλλας Καραζήσης, Λένα Παπαληγούρα, Μιχάλης Αφολάνιο. Η παράσταση είναι αυστηρά ακατάλληλη για ανηλίκους.

* Η παράσταση «Ο Εφορος και οι Κόρες» της Μαρίας Τρανού, σε σκηνοθεσία Κλεώνης Φλέσσα, ανεβαίνει στις 21.15 στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (Αντισθένους 7 και Θαρύπου, Νέος Κόσμος). Πρόκειται για μια σύγχρονη κωμωδία για την κρίση και την επίδρασή της στους απλούς ανθρώπους. Πρωταγωνιστούν: Κυριαζή Ιζαμπέλα, Μανώλη Σοφία, Σιλβέστρος Κώστας, Τσιγκριστάρης Βασίλης.

* Η παράσταση «Ραμόνα travel / Η γη της καλοσύνης», σε σκηνοθεσία του Γιάννη Σκουρλέτη, ανεβαίνει στις 21.00 στο «Θέατρο Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής» (Κυκλάδων 11 και Κεφαλληνίας, Κυψέλη). «Μια κοπέλα της επαρχίας του ελληνικού Βορρά, η Ραμόνα, ταξιδεύει στα Βαλκάνια και τραγουδά την ιστορία του τόπου της, κουβαλώντας όμως, σαν άλλη Μπλανς Ντιμπουά, το φορτίο των ματαιωμένων προσδοκιών της».

* Ο θεατρικός μονόλογος «Οδός Πολυδούρη» της Ρούλας Γεωργακοπούλου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη, παρουσιάζεται στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου (Αβέρωφ 13, Καβάλα). Πρόκειται για έναν μονόλογο απόλυτα γυναικείο, που μιλά για το δρόμο που «περπατούν» όλες οι γυναίκες του κόσμου. Ερμηνεύει η Ιωάννα Παππά.

Τέχνη

* Η «Εκθεση Καλλιτεχνών που ζωγραφίζουν με το Στόμα και το Πόδι» θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή πρώτη φορά στην Ελλάδα στο Ζάππειο Μέγαρο. Περιλαμβάνει 140 έργα ζωγραφικής και 2 γλυπτά από καλλιτέχνες από 28 χώρες, ανάμεσά τους 5 Ελληνες και ένας Κύπριος. Η Εκθεση αυτή, εκτός από την καλλιτεχνική αξία των έργων που εκτίθενται, δίνει ένα ηχηρό μήνυμα αισιοδοξίας, δύναμης, ελπίδας και προσπάθειας και θα διαρκέσει έως τις 8 Οκτωβρίου.

Βιβλίο

* Οι Εκδόσεις Καπόν και το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού (Λ. Στρατού 2, Θεσσαλονίκη) παρουσιάζουν στις 19.30 το βιβλίο «Ψηφιδωτά Της Θεσσαλονίκης» της Ευτυχίας Κουρκουτίδου-Νικολαΐδου, της Χρυσάνθης Τσιούμη και του Χαράλαμπου Μπαρκιτζή.

Παιδικές εκδηλώσεις

* Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών οργανώνει τρίτη χρονιά ένα μουσικό εργαστήριο για παιδιά με αυτισμό. Μουσικές δραστηριότητες ειδικά μελετημένες, προκειμένου να προσαρμόζονται στις ιδιαίτερες επιθυμίες και ικανότητες των παιδιών, ώστε οι μικροί φίλοι να έρθουν σε επαφή με τη μουσική και το ρυθμό, μέσα από το δημιουργικό παιχνίδι και μουσικοκινητικές δραστηριότητες. Απευθύνεται σε παιδιά 5-7 ετών και 8-11 ετών. Για το αναλυτικό πρόγραμμα www.sgt.gr

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Οδηγός για εκδηλώσεις