Έντυπη Έκδοση

Λυρικό τέλος για τους Royksopp;

Οι Royksopp, το δημοφιλές μουσικό συγκρότημα από τη Νορβηγία, μόλις ανακοίνωσε την κυκλοφορία του νέου του άλμπουμ «The Inevitable End» (διαθέσιμο στις 11 Νοεμβρίου), λίγους μήνες μετά το ΕΡ που κυκλοφόρησε σε συνεργασία με τη Robyn, «Do It Again».

Η είδηση έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον των θαυμαστών τους, καθώς η τελευταία δουλειά του μουσικού διδύμου, σε μορφή άλμπουμ, κυκλοφόρησε το 2010.

Μέσα από τον επίσημο ιστότοπό της η μπάντα δήλωσε πως η σκοτεινή θεματολογία και το λυρικό περιεχόμενο του νέου της άλμπουμ αποδίδει με απόλυτη ακρίβεια αυτό που επιδιώκουν να εκφράσουν. Επιβεβαιώθηκε μάλιστα αυτό που ο τίτλος του άλμπουμ υπαινίσσεται, ότι δηλαδή αυτός θα είναι πιθανώς και ο τελευταίος δίσκος τους.Το συγκρότημα δεν παρέλειψε παρ' όλ' αυτά να καθησυχάσει τους θαυμαστές του, διαβεβαιώνοντας πως θα συνεχίσει να δημιουργεί τις ιδιαίτερες συνθέσεις χάρη στις οποίες αναδείχθηκε σε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες μπάντες της νέας σκανδιναβικής μουσικής σκηνής.

Οι Royksopp δημιουργήθηκαν το 1998 από τους Svein Berge και Torbjorn Brundtland, δύο Νορβηγούς τους οποίους έφερε κοντά η αγάπη για την ηλεκτρονική μουσική. Η φήμη του συγκροτήματος εξαπλώθηκε όπως οι σπόροι του μύκητα Royksopp, από τον οποίο πήρε το όνομά του το συγκρότημα και σύντομα το δίδυμο έγινε γνωστό πέρα από τα σύνορα της Νορβηγίας, χάρη στο αρμονικό πάντρεμα της lounge και της ηλεκτρονικής μουσικής με κινηματογραφικά soundtracks και ιδιαίτερους club ρυθμούς.

Οι Royksopp, που προτιμούν το ζεστό ήχο των παλιών keyboards για να φτιάχνουν τη μουσική τους, απορρίπτοντας την ψυχρότητα του ήχου των σύγχρονων, μέσα στα 16 χρόνια της πορείας τους έχουν κυκλοφορήσει 5 albums, πολυάριθμα singles και remixes, ενώ έχουν προταθεί για πολλά σημαντικά βραβεία, συμπεριλαμβανομένων πολλαπλών Spellemannprisens και ενός Grammy. Παρ' όλο που το συγκρότημα ανακήρυξε ένα «Αναπόφευκτο Τέλος», εμείς ελπίζουμε σε μία συναρπαστική συνέχεια.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική