Έντυπη Έκδοση

30.000 ΕΥΡΩ ΠΡΟΣΤΙΜΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΡ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΡΙ «ΜΠΟΥΡΔΕΛΟΥ»

Νέα γερή καμπάνα στο «Αλ Τσαντίρι νιους»

Η λέξη «μπουρδέλο», που αναφέρθηκε μεταξύ άλλων σε ένα από τα τελευταία τσαντίρια της προηγούμενης σεζόν, στοίχισε στον ALPHA και στο «Αλ Τσαντίρι» ένα τσουχτερό πρόστιμο ύψους 30.000 ευρώ που επέβαλε χθες το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στη σατιρική εκπομπή του Λάκη Λαζόπουλου.

Παρ' όλο που το ΕΣΡ κάλεσε σε ακρόαση τον ίδιο τον Λάκη Λαζόπουλο, ο οποίος ανέφερε στην Ολομέλεια ότι δεν έκανε τίτοτα άλλο παρά να «χρησιμοποιήσει λέξεις που υπάρχουν στο ελληνικό λεξικό», η Ανεξάρτητη Αρχή εξάντλησε μία ακόμη φορά την αυστηρότητά της και τον καθωσπρεπισμό της στην αθυροστομία του δημιουργού.

Η συγκεκριμένη εκπομπή προβλήθηκε από τον ALPHA στις 10 Ιουνίου και τα λεγόμενα του Λάκη Λαζόπουλου, που ενόχλησαν το Συμβούλιο, είχαν σχέση με τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης. Συγκεκριμένα, ο παρουσιαστής είπε πάνω κάτω τα εξής: «Εγινε ο ανασχηματισμός γιατί είμαστε μπουρδέλο και κάθε μπουρδέλο πρέπει να αλλάζει τις πουτάνες του», βέβαια αυτό είναι «το μόνο μπουρδέλο που σε πηδάνε αντί να πηδάς».

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που η εκπομπή του ALPHA με τον Λάκη Λαζόπουλο «τιμωρείται» για την αιχμηρή της γλώσσα. Να θυμίσουμε ενδεικτικά ότι το 2010 της είχε επιβληθεί πρόστιμο 20.000 ευρώ, το 2011 καμπάνα ύψους 80.000 ευρώ, το 2012 30.000 ευρώ και το 2013 άλλες 20.000 ευρώ...

Και τα χθεσινά πρόστιμα του ΕΣΡ δεν τέλειωσαν εδώ... Το Συμβούλιο επέβαλε καμπάνα 15.000 ευρώ στο παιδικό κανάλι Smile του Νομού Αττικής επειδή προέβαλε διαφήμιση παιχνιδιών στη ζώνη από 7 το πρωί έως τις 10 το βράδυ όπου και απαγορεύεται. Ακόμη πρόστιμο 30.000 ευρώ επιβλήθηκε στο Ε TV και στο τηλεπαιχνίδι «Call for cash» που μεταδόθηκε μεσημεριανή ώρα, ενώ σύμφωνα με τη νομοθεσία τα ανάλογα προγράμματα πρέπει να προβάλλονται μετά τις 12.30 μ.μ., με σήμανση «Ακατάλληλο για Ανηλίκους».

Τέλος, το Δίκτυο Τηλεόραση Νομού Σερρών τιμωρήθηκε με πρόστιμο ύψους 20.000 ευρώ, για προσβολή προσώπου.

Κατά τα λοιπά, ο πρόεδρος του ΕΣΡ Ιωάννης Λασκαρίδης ενημέρωσε πως την ερχόμενη Τρίτη έχουν κληθεί στο Συμβούλιο το MEGA και το STAR για να δώσουν εξηγήσεις επειδή δεν προέβαλαν το θέμα με την σκανδαλώδη νέα τροπολογία για τα ΜΜΕ. Ντ. Λ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεόραση
ΕΣΡ
Alpha Τηλεόραση
TV & Media
Πρόστιμα/κλήσεις/ποινές