Έντυπη Έκδοση

Η ΝΕΡΙΤ απαντά για τις... σπατάλες στη Χαλκιδική

Για «οικονομία» και όχι «σπατάλες» μιλά σε ανακοίνωσή της η ΝΕΡΙΤ, μετά το σάλο που προκλήθηκε σχετικά με την κάλυψη της πρόσφατης ομιλίας του πρωθυπουργού στη Χαλκιδική από το νέο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα.

Συγκεκριμένα η διοίκηση της εταιρείας επισημαίνει:

«Οι ισχυρισμοί για υποτιθέμενες "σπατάλες" στο κόστος κάλυψης της ομιλίας δεν ευσταθούν. Για την ακρίβεια, η ΝΕΡΙΤ επέλεξε τον βέλτιστο οικονομικά τρόπο κάλυψης, όπως αυτό γίνεται εύκολα κατανοητό από τα κάτωθι: Επελέγη η αποστολή συνεργείου της ΝΕΡΙΤ από την Αθήνα με ίδια μέσα ως η πλέον οικονομική λύση, εφόσον το συνολικό κόστος έφτασε τα 15.527,25 ευρώ. Σε περίπτωση που η ΝΕΡΙΤ αποφάσιζε να μισθώσει ιδιωτικό συνεργείο με τις ίδιες παροχές το κόστος θα ανήρχετο σε περισσότερα από 24.000 ευρώ. Δεν υπήρξε καμία απολύτως σπατάλη ή υπέρβαση στην αποστολή της ΝΕΡΙΤ, καθώς η εκτός έδρας αποζημίωση των υπαλλήλων καθορίζεται αυστηρά. Πρέπει δε να σημειωθεί ότι από το 1999 δεν έχει υπάρξει αναπροσαρμογή των προβλεπομένων ποσών για την αποζημίωση των υπαλλήλων. Πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι η "σπατάλη" για την ημερήσια αποζημίωση των εργαζομένων κατά την ημέρα επιστροφής, ανήλθε στα εννέα ευρώ ανά άτομο. Ο αριθμός των υπαλλήλων που εργάστηκαν για την κάλυψη, προέκυψε από τις πραγματικές ανάγκες της υπηρεσίας για την παραγωγή ποιοτικού και αξιόπιστου αισθητικά αποτελέσματος -αρχή την οποία η ΝΕΡΙΤ τηρεί απαρέγκλιτα στην κάλυψη των δραστηριοτήτων όλων ανεξαιρέτως των πολιτικών αρχηγών.

Σε σχέση με τις ημέρες παραμονής της αποστολής, η ΝΕΡΙΤ έκρινε αναγκαία για την ασφάλεια της μεταδόσεως την πραγματοποίηση δοκιμής την προηγούμενη ημέρα, δηλαδή την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου. Βάσει του ισχύοντος συστήματος αποζημίωσης του προσωπικού κρίθηκε πλέον συμφέρουσα η αναχώρηση της αποστολής από την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, καθότι το κόστος διανυκτέρευσης των εργαζομένων ήταν μικρότερο από την καταβολή υπερωριακής αμοιβής, σε περίπτωση αυθημερόν πραγματοποίησης της δοκιμής. Δεν υπήρξε καμία διαφοροποίηση στα τεχνικά μέσα που χρησιμοποιήθηκαν για την κάλυψη της ομιλίας του πρωθυπουργού στη Χαλκιδική σε σχέση με τη ΔΕΘ. Η ΝΕΡΙΤ κάλυψε με τα ίδια ακριβώς μέσα τόσο την ομιλία του πρωθυπουργού όσο και τη συνέντευξη Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το γεγονός ότι η ΝΕΡΙΤ προσέφυγε σε μίσθωση μέσων για την κάλυψη των δραστηριοτήτων των πολιτικών αρχηγών στο πλαίσιο της ΔΕΘ, οφείλεται στο ότι η απουσία σημαντικού αριθμού υπαλλήλων για τόσο μεγάλο διάστημα από τις θέσεις τους, θα επέφερε προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεόραση
Νεα Ελληνική Ραδιοφωνία Ιντερνετ και Τηλεόραση (ΝΕΡΙΤ)
TV & Media