Ηλεκτρονική Έκδοση

Στην τρόικα για κόκκινα δάνεια και απολύσεις

Από τις 11 το πρωί συναντιέται σήμερα Τετάρτη το κλιμάκιο της τρόικα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν. Δένδια με αιχμή τα κόκκινα δάνεια, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη για την καυτή πατάτα των 6.500 απολύσεων υπαλλήλων μέχρι το τέλος του έτους, που απομένουν για να συμπληρωθεί ο αριθμός των 15.000 απολύσεων.

Μία λίστα περίπου είκοσι θεμάτων αποτελεί το αντικείμενο της συνάντησης του Ν. Δένδια με σημαντικότερο την νομοθετική ρύθμιση για τα κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια.

Τα κριτήρια βιωσιμότητας για τις επιχειρήσεις με κόκκινα δάνεια που μπορούν να ενταχθούν στην ευνοϊκή ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι, θα θεσπίζονται κριτήρια με βάση τις ταμειακές ροές, τα μικτά κέρδη και το αντικείμενο δραστηριότητας για τις μικρότερες επιχειρήσεις, ενώ για τις μεγαλύτερες το κριτήριο της επιλογής θα το καθορίζουν οι τράπεζες.

Πάντως, παράγοντες του υπουργείου εκτιμούν ότι δεν θα υπάρξει εμπλοκή στη διαπραγμάτευση, για ενιαία διευθέτηση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν οι ελληνικές επιχειρήσεις τόσο προς το Δημόσιο όσο και προς τις τράπεζες καθώς η τρόικα έχει συμφωνήσει επί της αρχής.

Σημειώνεται πάντως ότι η τρόικα έχει ζητήσει από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την εκτίμηση για τις οικονομικές επιπτώσεις της ρύθμισης στην οικονομία και τον προϋπολογισμό.

Ο Κυρ. Μητσοτάκης θα επαναλάβει στους εκπροσώπους των δανειστών ότι ο στόχος των 6.500 απολύσεων θα επιτευχθεί κυρίως από την επιτάχυνση της πειθαρχικής δικαιοσύνης και από τον έλεγχο των συμβάσεων που μετατράπηκαν παρανόμως σε αορίστου χρόνου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Τρόικα
Τράπεζες
Υπουργείο Ανάπτυξης
Δάνεια
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Μετακινήσεις/Μεταθέσεις/Διαθεσιμότητα/Απολύσεις
Κυβέρνηση
Για το ίδιο θέμα
Σήμερα η συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου