Ηλεκτρονική Έκδοση

Συναγερμός στις ΗΠΑ για το πρώτο κρούσμα Έμπολα

Τελευταία ενημέρωση:

Ένας άνδρας που είχε πρόσφατα ταξιδέψει στη Λιβερία είναι το πρώτο κρούσμα του ιού Έμπολα στις ΗΠΑ όπως επιβεβαίωσαν αμερικανοί αξιωματούχοι. Ο ασθενής ανέπτυξε συμπτώματα αρκετές ημέρες αφότου επέστρεψε στο Τέξας των ΗΠΑ και πλέον βρίσκεται σε μονάδα απομόνωσης σε νοσοκομείο του Ντάλας, και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο Μπαράκ Ομπάμα ενημερώθηκε σχετικά από το διευθυντή του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών και για τις προσπάθειες που καταβάλλονται ώστε να εντοπιστούν όσοι ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή.

φωτ: AFP φωτ: AFP

Το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) ανακοίνωσε ότι ο ασθενής ζήτησε ιατρική φροντίδα έξι ημέρες μετά την άφιξη του στο Τέξας, την 20ή Σεπτεμβρίου, και εισήχθη σε θάλαμο απομόνωσης δύο ημέρες αργότερα.
 
Ο διευθυντής του αμερικανικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Επιδημιών, Τόμας Φρίντεν εξάλλου διαβεβαίωσε ότι οι αρχές βρίσκονται σε ετοιμότητα και είναι σε θέση να περιορίσουν αποτελεσματικά μια πιθανή εξάπλωση του ιού στις Ηνωμένες Πολιτείες
 
Προς το παρόν δεν έχουν δοθεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τον συγκεκριμένο ασθενή ενώ οι καναδικές υγειονομικές υπηρεσίες αλλά και το υπουργείο Πληροφοριών της Λιβερίας ανακοίνωσαν ότι ο συγκεκριμένος ασθενής ταξίδεψε από τη χώρα της δυτικής Αφρικής προς τις ΗΠΑ, μέσω Βρυξελλών.
 
Σχεδόν ταυτόχρονα με την ανακοίνωση του αμερικανικού νοσοκομείου για την κατάσταση του ασθενούς η κυβέρνηση της Λιβερίας ανακοίνωσε ότι ο ασθενής δεν εμφάνιζε πυρετό ή οποιοδήποτε άλλο σύμπτωμα του ιού Έμπολα όταν αναχώρησε αεροπορικώς από τη χώρα την 19η Σεπτεμβρίου προς τις ΗΠΑ.
 
Όπως είπε ο υπουργός Πληροφοριών της Λιβερίας Λούις Μπράουν, η χώρα αυτή της δυτικής Αφρικής είχε θέσει σε εφαρμογή «αυστηρά μέτρα» για να αποτραπεί η εξάπλωση του ιού Έμπολα μέσω των αεροπορικών ταξιδιών και ότι διεξάγονται αυστηροί έλεγχοι, οι οποίοι αναθεωρούνται συνεχώς.
 
 
(Πηγή:ΑΜΠΕ)
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση
ΗΠΑ