Ηλεκτρονική Έκδοση

Πρόταση νόμου από ΣΥΡΙΖΑ για ληξιπρόθεσμα

Α. Τσίπρας: «Ή μνημόνιο ή το πρόγραμμά μας»

Σαφή πολιτικό τόνο, καλώντας και πάλι την κυβέρνηση να προκηρύξει εκλογές, έδωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, σήμερα, κατά την κατάθεση πρότασης νόμου από τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία και την επαναφορά του κατώτατου μισθού. Η πρόταση νόμου είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να χαλαρώσει αυτή η θηλιά, είπε ο Α. Τσίπρας, ενώ επανέλαβε «Ή το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ή το μνημονιακό καθεστώς».

«Η πρότασή νόμου που καταθέσαμε σήμερα, προβλέπει άμεσα και ρεαλιστικά μέτρα που ρυθμίζουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές εκκρεμότητες, αναστέλλουν τα  αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, επιλύουν εξωδικαστικά τις φορολογικές διαφορές και προστατεύουν τους μικροοφειλέτες από τις τράπεζες» είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ζήτησε εκ νέου εκλογές.
 
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως έχει ήδη ολοκληρωθεί η νομοπαρασκευή του προγράμματος που ο ίδιος ανακοίνωσε στη ΔΕΘ, και στο πλαίσιο αυτό κατατέθηκε σήμερα η πρόταση νόμου, ενώ αύριο θα κατατεθεί άλλη πρόταση νόμου για την επαναφορά των εργασιακών ρυθμίσεων και του κατώτατου μισθού. 
 
Σχετικά με την πρόταση για τα ληξιπρόθεσμα, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει προκειμένου να χαλαρώσει αυτή η θηλιά, ώστε και η κοινωνία να αναπνεύσει και η οικονομία να λειτουργήσει πριν οδηγηθεί η χώρα στις κάλπες». «Στις κάλπες στις οποίες ο λαός μας θα επιλέξει ή το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης ή το μνημονιακό καθεστώς» πρόσθεσε.
 
Σημείωσε ακόμη πως ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει στη Βουλή των Ελλήνων τη δυνατότητα να τοποθετηθεί πάνω σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο στήριξης των μικρών επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, ενώ απευθυνόμενος στην κυβέρνηση, είπε πως έχει τη δυνατότητα να αποδείξει αν η βούλησή της είναι να συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κρίσης ή να παγιώσει το καθεστώς του μνημονίου.
 
«Ιδού η Ρόδος» ανέφερε χαρακτηριστικά και επέκρινε έντονα τον Πρωθυπουργό αλλά και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης για τη στάση τους στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα: «Ας αφήσουν κατά μέρους οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος το θέατρο της δήθεν διαπραγμάτευσης με την τρόικα. Ούτως ή άλλως ο δραματικός ρόλος δεν τους ταιριάζει, τους εκθέτει. Η παράσταση θυμίζει πια περισσότερο κωμωδία παρά δράμα».
 
«Μόνη διέξοδος και σωτηρία της χώρας η λαϊκή ετυμηγορία και η ισχυρή εντολή για την υλοποίηση του Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης και τη σκληρή διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αλλη λύση δεν υπάρχει, οσο πιο γρήγορα το κατανοήσει ο κ. Σαμαράς τόσο το καλύτερο για τον τόπο» κατέληξε ο κ. Τσίπρας. 
 
Ντ. Μ.
newsroom enet
 
Η Πρόταση νόμου για ληξιπρόθεσμες οφειλές

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Σχετικά αρχεία
ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΓΙΑ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ - 62 KB