Ηλεκτρονική Έκδοση

Κόντρα Μητσοτάκη – Μπαλασόπουλου για τον επανέλεγχο πιστοποιητικών

Συζήτηση με εκπροσώπους των εργαζομένων του Δημοσίου είχε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τον επανέλεγχο των πιστοποιητικών εγγράφων και τις παρατυπίες που έχουν ενδεχομένως υπάρξει κατά την εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου, για τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Μιλώντας στην Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης της Βουλής, ο υπουργός επανέλαβε σε υψηλό τόνο ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί και για την αξιολόγηση και για τις μετατροπές των συμβάσεων», σημειώνοντας ότι «τα ψέματα τελείωσαν».

«Επιλεκτική εφαρμογή των νόμων έχει η κυβέρνηση και το υπουργείο» απάντησε ο εκπρόσωπος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θέμης Μπαλασόπουλος τονίζοντας: «Δεν είναι μόνον ο νόμος 4250 για την αξιολόγηση που πρέπει να εφαρμοστεί. Είναι και ο νόμος του 2004 για τη στοχοθεσία (σ.σ. αξιολόγηση επί συγκεκριμένων στόχων). Γιατί δεν εφαρμόζει το υπουργείο το νόμο αυτό, αν πραγματικά θέλουμε να εφαρμόσουμε τους νόμους;»

«Συμφωνούμε πως δεν υπάρχει νομιμότητα α λα καρτ» ανέφερε και η Δέσποινα Κουτσούμπα εκ μέρους του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων. «Πώς λοιπόν ο κύριος υπουργός λέει πως το ΑΣΕΠ, που είναι ανεξάρτητη αρχή και τελικός κριτής, είναι υποχρεωμένο, είτε να απολύσει έναν εργαζόμενο σύμφωνα με τα πορίσματα των ελεγκτών, είτε να επιστρέψει το πόρισμα για επικαιροποίηση; Οι Ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης δεν είναι ανεξάρτητη αρχή, αλλά το ΑΣΕΠ το οποίο όμως, σύμφωνα με την εγκύκλιο του κυρίου Μητσοτάκη, δεν δικαιούται να έχει δική του κρίση...» συμπλήρωσε.

Κατά τη διαδικασία, οι εκπρόσωποι των φορέων του Δημοσίου υπογράμμισαν πως δεν αντιτίθενται στον έλεγχο των πλαστών εγγράφων και κατηγόρησαν τον Κυριάκο Μητσοτάκη για σκόπιμη διαστρέβλωση των θέσεών τους.

Αντίθετοι εμφανίστηκαν, ωστόσο, στον επανέλεγχο των διαδικασιών μονιμοποίησης των συμβασιούχων, με τον Θέμη Μπαλασόπουλο να αναφέρει χαρακτηριστικά, πως το ίδιο το Προεδρικό Διάταγμα Παυλόπουλου «μιλούσε για συμβάσεις ή για σχέσεις εργασίας, κάτι που σημαίνει πως μια σχέση εργασίας μπορεί να ήταν και παράνομη. Αυτό άλλωστε είχε έρθει να νομιμοποιήσει το Προεδρικό Διάταγμα».

Τη δέσμευση του υπουργού, πως ο έλεγχος των μονιμοποιήσεων θα γίνει επί τη βάσει των όρων του Προεδρικού Διατάγματος Παυλόπουλου «και πέραν τούτου μηδέν», ζήτησε και ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στην Επιτροπή, Γιάννης Κουτσούκος.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΠΟΕ-ΟΤΑ
Δημόσιος Τομέας
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης