Ηλεκτρονική Έκδοση

Παροχολογίες Κάμερον

Μεγάλες φορολογικές ελαφρύνσεις για τη μεσαία τάξη έταξε ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον αν επανεκλεγεί στις εκλογές του επόμενου έτους. Απευθυνόμενος στο συνέδριο του κόμματος των Συντηρητικών, το τελευταίο πριν από τις βουλευτικές εκλογές του Μαΐου του 2015, είπε ότι θέλει να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία ώστε το κόμμα του να μπορέσει να κυβερνήσει με αυτοδυναμία και όχι μέσω ενός συνασπισμού, όπως συμβαίνει τώρα.

Ντ. Κάμερον. Φωτογραφία: CARL COURT / AFP Ντ. Κάμερον. Φωτογραφία: CARL COURT / AFP Ο Βρετανός πρωθυπουργός υποσχέθηκε να μειώσει τους φόρους για 1 εκατομμύριο εργαζόμενους εάν επανεκλεγεί, επιτρέποντάς τους να κερδίζουν περισσότερα πριν καταβάλουν φόρο εισοδήματος. Υποσχέθηκε, επίσης, να ελαφρύνει τα φορολογικά βάρη για τη μεσαία τάξη, αυξάνοντας το όριο των εισοδημάτων στα οποία επιβάλλεται φορολογικός συντελεστής 40%.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες του Βρετανού πρωθυπουργού στο συνέδριο των Συντηρητικών το όριο των εισοδημάτων μετά το οποίο θα ισχύει συντελεστής φορολόγησης 40% θα αυξηθεί σε 50.000 λίρες από το σημερινό επίπεδο των 41.900 λιρών. Είπε επίσης ότι το αφορολόγητο όριο για τα εισοδήματα φυσικών προσώπων θα αυξηθεί σε 12.500 λίρες από το σημερινό επίπεδο των 10.500 λιρών από τη μελλοντική κυβέρνηση των Τόρις.

Το συνολικό κόστος της εφαρμογής των φορολογικών ελαφρύνσεων, εκτιμούν οι σύμβουλοι του βρετανού πρωθυπουργού, θα ανέλθει σε 7,2 δισεκ. λίρες (9,2 δισεκατομμύρια ευρώ) ετησίως μέχρι τον Απρίλιο του 2020.

«Θέλω να αναλάβω δράση εδώ και καιρό και να επαναφέρω κάποια δικαιοσύνη στη φορολογία» είπε ο Βρετανός πρωθυπουργός, στο πλαίσιο της προσπάθειας των Συντηρητικών να σταματήσουν την εκλογική ζημιά που τους προκαλεί η μετακίνηση στελεχών αλλά και μερίδας του εκλογικού σώματος προς το αντιευρωπαϊκό Κόμμα Ανεξαρτησίας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKIP) του Νάιτζελ Φάρατζ.

Λίγες ώρες πριν από την ομιλία του Κάμερον, ο Άαρον Μπανκς, ένας επιχειρηματίας και σημαντικός χρηματοδότης των Συντηρητικών, δήλωσε ότι αποσύρει την στήριξή του από το κόμμα του Κάμερον και μεταπηδά στο UKIP.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Εφορία και φορολογική πολιτική
Βρετανία