Έντυπη Έκδοση

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΒΛΕΠΕΙ ΕΙΚΟΝΑ ΑΠΟΣΥΝΘΕΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΨΗΦΟ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ

«Επιταχύνουν την κατάρρευσή τους»

Ως εξέλιξη που επιβεβαιώνει την εικόνα αποσύνθεσης και επιταχύνει την κυβερνητική κατάρρευση ερμηνεύει ο ΣΥΡΙΖΑ την απόφαση του κυβερνητικού επιτελείου να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης, σε αυτή τη συγκυρία που ο δικομματικός σχηματισμός αμφισβητείται πανταχόθεν και εσωτερικά.

Ετοιμος να αναλάβει την κυβέρνηση δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Ετοιμος να αναλάβει την κυβέρνηση δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ Παράλληλα όμως, η αξιωματική αντιπολίτευση βλέπει σπασμωδικούς ελιγμούς και κινήσεις τακτικής, στην προσπάθεια της κυβέρνησης να ανασχέσει τις φυγόκεντρες τάσεις που καταγράφονται στην εκλογική βάση της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ και ταυτόχρονα να παρατείνει την παραμονή στην εξουσία.

«Ο πολιτικός χρόνος της κυβέρνησης έχει τελειώσει» λένε στον ΣΥΡΙΖΑ. Νωρίτερα της κυβερνητικής ανακοίνωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας σε ακόμη μία πρωτοβουλία, με στόχο να σφίξει ο κλοιός γύρω από τον Αντώνη Σαμαρά και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, προχωρούσε σε νομοθετικές πρωτοβουλίες στη Βουλή στη βάση των όσων είχαν εξαγγελθεί στη ΔΕΘ, καταθέτοντας τη νομοπαρασκευή του κυβερνητικού προγράμματος.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσίπρας, στέλνοντας μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πανέτοιμος να αναλάβει τη διακυβέρνηση, εστίασε στην κοινωνική κατάσταση προκειμένου να τονίσει ότι καθίσταται επείγουσα η αλλαγή πλεύσης της χώρας από μια κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ. «Μετά από δύο και πλέον χρόνια πιστής εφαρμογής του Μνημονίου από την κυβέρνηση Σαμαρά, ο κόμπος έχει πια φτάσει στο χτένι. Η χώρα και ο λαός μας βιώνει μια ανείπωτη καταστροφή. Η ύφεση, πρωτοφανής για ευρωπαϊκή χώρα, διαλύει την οικονομία, βάζει λουκέτα σε επιχειρήσεις, εκτοξεύει την ανεργία, εξωθεί ολοένα και μεγαλύτερο τμήμα της κοινωνίας στη φτώχεια και την απόγνωση» τόνισε ο κ. Τσίπρας, εξηγώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ με την κατάθεση των νομοθετικών προτάσεων αποσκοπεί να υπογραμμίσει τη δέσμευσή του έναντι των πολιτών.

Στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες ανέμεναν πρωτοβουλίες από το Μαξίμου, χωρίς να αποκλείεται η ηρωική έξοδος, εκτιμώντας ότι ο πρωθυπουργός ήταν εξαιρετικά στριμωγμένος και ουσιαστικά πολιτικά απομονωμένος, δεχόμενος ταυτόχρονα πυκνές εσωκομματικές βολές από την καραμανλική πτέρυγα της Ν.Δ.

Μάλιστα λίγο πριν η Σοφία Βούλτεψη κάνει γνωστή την πρόθεση να ζητηθεί άμεσα ψήφος εμπιστοσύνης, ο Νίκος Βούτσης διαμήνυε ότι σύντομα θα έχουμε ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ανεξαρτήτως της εκλογής του Προέδρου Δημοκρατίας. Εξαιτίας -όπως είπε- της εσωκομματικής αναταραχής, των κοινωνικών πιέσεων που δέχεται ο πρωθυπουργός, αλλά και της δυσφορίας από την πλευρά των δανειστών που δεν είναι διατεθειμένοι να διαπραγματευθούν με μια κυβέρνηση που βλέπουν ότι σύντομα θα αλλάξει.

«Ο κ. Σαμαράς πρέπει να έχει αγανακτήσει και να έχει μετανιώσει που δεν άκουσε αυτούς που του έλεγαν να πάει στις ευρωεκλογές για τριπλή κάλπη. Τώρα τα πράγματα είναι μη αναστρέψιμα» σημείωσε σχετικά με αυτή τη δήλωση ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (Mega).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ