Έντυπη Έκδοση

Κυρ. Μητσοτάκης: Νόμος δεν είναι το δίκιο του εργάτη

Συνεχίζεται αμείωτος ο πόλεμος μεταξύ κυβέρνησης από τη μία πλευρά και συνδικαλιστών και ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη, με σημείο τριβής τον έλεγχο των πλαστών δικαιολογητικών και την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Χθες κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για την ενίσχυση της διαφάνειας σημειώθηκε φραστικό επεισόδιο μεταξύ του πρόεδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Θέμη Μπαλασόπουλου και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αφορμή αποτέλεσε αποστροφή του πρώτου ότι «μπορεί να έχουμε μέρες του '92 όταν ένας άλλος πρωθυπουργός ήθελε να ιδιωτικοποιήσει τις αστικές συγκοινωνίες».

«Βγάλτε τους έξω»

Η αντίδραση του υπουργού αλλά και βουλευτών της συμπολίτευσης ήταν οξύτατη. Μάλιστα ο βουλευτής της Ν.Δ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης κάλεσε τον πρόεδρο της επιτροπής να βγάλουν έξω όσους προκαλούν προβλήματα, ενώ συνέστησε στον κ. Μπαλασόπουλο να ησυχάσει γιατί είναι φιλοξενούμενος. Αλλά και ο κ. Μητσοτάκης σε έντονο ύφος παρατήρησε δηκτικά ότι «εδώ δεν κάνουμε καταλήψεις, εδώ είναι Βουλή».

Η αντιπαράθεση συνεχίστηκε και κατά την αποχώρηση του υπουργού από την αίθουσα όταν σύμφωνα με βουλευτές συνδικαλιστές φέρεται να φώναξαν «φύγε τώρα που έχεις ραντεβού με την τρόικα» (η φράση αυτή δεν εντοπίστηκε πάντως στα πρακτικά της συνεδρίασης).

Νωρίτερα, ο κ. Μητσότακης επέμεινε ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω σε σχέση με τα πλαστά πιστοποιητικά. «Ο νόμος δεν είναι αλά καρτ», δεν είναι «το δίκιο του εργάτη», δήλωσε και συνέχισε «νόμος είναι αυτός που ψηφίστηκε στη Βουλή και από την πλειοψηφία η οποία ανατρέπεται μόνο με εκλογές». Απευθυνόμενος δε προς τους συνδικαλιστές, αλλά και την πτέρυγα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε πως «πλέον και εσείς αναγνωρίζετε ότι έγιναν παρατυπίες. Αρα το μόνο ερώτημα είναι ποιες θα είναι οι συνέπειες. Μόνο για αυτό μπορούμε να συζητήσουμε».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Δημόσιος Τομέας
Μετακινήσεις/Μεταθέσεις/Διαθεσιμότητα/Απολύσεις
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις