Έντυπη Έκδοση

Τρεις συν μία «δεξαμενές» για τις απολύσεις

Οσοι αποδειχτούν ότι διορίστηκαν με πλαστά πιστοποιητικά, όσοι τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και δεν βρήκαν άλλη θέση στο Δημόσιο, οι συμβασιούχοι καθώς και όσοι υπηρετούν σε Νομικά Πρόσωπα που θα καταργηθούν είναι υποψήφιοι για απόλυση μέχρι το τέλος του χρόνου, ενώ από 1ης Ιανουαρίου θα εφαρμοσθούν το νέο μισθολόγιο και η διετής δοκιμαστική περίοδος για τους νεοπροσλαμβανομένους στο Δημόσιο.

Αυτή ήταν η χθεσινή ατζέντα θεμάτων του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκου Μητσοτάκη με την τρόικα, σε μια συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών που κράτησε τέσσερις ώρες.

Ο κ. Μητσοτάκης παρουσίασε στους εκπροσώπους της τρόικας το σύνολο των δράσεων του υπουργείου του, τονίζοντας ότι θα συνεχιστούν οι δράσεις για την επιτάχυνση της πειθαρχικής δικαιοσύνης και της ενίσχυσης των ελεγκτικών μηχανισμών και ότι ο ρόλος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης για τις απολύσεις στο Δημόσιο, που ήταν συντονιστικός και εποπτικός, έχει ολοκληρωθεί.

Κύκλοι του υπουργείου υποστηρίζουν ότι για τις 5.500 απολύσεις που απομένουν, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο στόχος των 15.000 απολύσεων, υπάρχουν τρεις συν μία «δεξαμενές».

**Η πρώτη αφορά την επιτάχυνση των πειθαρχικών διαδικασιών, με την απόλυση υπαλλήλων που έχουν υποπέσει σε σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα, αλλά και τον εντοπισμό αυτών που προσελήφθησαν με πλαστά δικαιολογητικά.

**Η δεύτερη αφορά τους υπαλλήλους που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα (25.000) και δεν μετακινήθηκαν σε άλλη θέση.

**Η τρίτη αφορά τη δέσμευση, όπως αναφέρει και το επικαιροποιημένο Μνημόνιο του Μαΐου, για 1.000 απολύσεις από νομικά πρόσωπα των υπουργείων Μεταφορών, Πολιτισμού και Αγροτικής Ανάπτυξης.

**Επίσης, η δεξαμενή που αφορά τους 1.800 συμβασιούχους, που παρέμεναν στο Δημόσιο με προσωρινές αποφάσεις και έχουν απομακρυνθεί, με τελεσίδικες αποφάσεις, αλλά αυτό είναι ένα θέμα προς διαπραγμάτευση, καθώς η τρόικα δεν δέχεται να προσμετρηθούν στις απολύσεις.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Μετακινήσεις/Μεταθέσεις/Διαθεσιμότητα/Απολύσεις
Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Δημόσιος Τομέας