Έντυπη Έκδοση

ΠΡΟΦΗΤΗΣ... ΔΕΙΝΩΝ Ο ΓΚΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΟΟΣΑ

Σύντομα θα μιλάμε για μία «χαμένη γενιά»

Την Ελλάδα και την Ισπανία, όπου η ανεργία των νέων έχει ξεπεράσει το 50%, έφερε ως παράδειγμα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης Ανχελ ντι Γκουρία, για να θεμελιώσει τον ισχυρισμό του ότι «είναι πραγματικός ο κίνδυνος να μιλάμε σύντομα για μία χαμένη γενιά».

Παρουσιάζοντας, χθες, τις ετήσιες δραστηριότητες του ΟΟΣΑ, στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου στους παριστάμενους βουλευτές, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι η ανεργία των νέων έχει φθάσει σε ανησυχητικά επίπεδα σε πανευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και παγκοσμίως.

Ο γ.γ. του ΟΟΣΑ στάθηκε απέναντι σ' όλους όσοι μιλούν για έξοδο από την κρίση και επιστροφή στην ανάπτυξη, υπογραμμίζοντας ότι η οικονομική κρίση έχει επιδεινωθεί, οι ανισότητες, τόσο μεταξύ κρατών όσο και μεταξύ των πολιτών, αυξάνονται, τροφοδοτώντας μια κοινωνική κρίση ενώ, όπως τόνισε, η κατάσταση αυτή έχει προκαλέσει κατακόρυφη πτώση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τις κυβερνήσεις και τους θεσμούς.

Αναφέρθηκε, βέβαια, γενικά στις προσπάθειες που καταβάλλει ο ΟΟΣΑ για τη μείωση της ανεργίας, την ενίσχυση των εμπορικών ροών μεταξύ των κρατών, τον εξορθολογισμό των φορολογικών πολιτικών και τη στροφή προς οικονομίες χαμηλών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα.

Κάλεσε, τέλος, τους βουλευτές-μέλη της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης να αφουγκρασθούν το σφυγμό της κοινωνίας και να συμβάλουν στη διαμόρφωση της πολιτικής του ΟΟΣΑ, για την ενίσχυση ανθρώπων που αισθάνονται και περισσότερο σαν χαμένοι, μέσα στο νέο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομικές έρευνες και μελέτες
Φτώχεια
ΟΟΣΑ
Οικονομική κρίση
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο