Έντυπη Έκδοση

Αδειασε τον τέως προϊστάμενό του για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης

Ευκαιρία για να αφήσει έμμεσες αλλά σαφείς αιχμές κατά του τέως πολιτικού προϊστάμενου του, Γιάννη Στουρνάρα, έδωσε στον Χρήστο Σταϊκούρα η παρουσίαση στη Βουλή της τροπολογίας με την οποία μειώνεται ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, αναφερόμενος στην προηγούμενη εξίσωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης (ρύθμιση που εισήγαγε ο Γιάννης Στουρνάρας ως υπουργός Οικονομικών), παραδέχθηκε ότι αποδείχθηκε «οικονομικά αναποτελεσματική, κοινωνικά άδικη, περιβαλλοντικά επιζήμια, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, δεν αντιμετώπισε ουσιαστικά το λαθρεμπόριο», ενώ σε άλλη αποστροφή του σημείωσε με νόημα ότι ο δημοσιονομικός εξορθολογισμός που πέτυχε η κυβέρνηση παρέχει την ευχέρεια στη διόρθωση των ρυθμίσεων που έχουν αποδειχθεί «οικονομικά αναποτελεσματικές και κοινωνικά άδικες».

Ο κ. Σταϊκούρας διαβεβαίωσε ότι θα υπάρξουν και άλλα μέτρα κοινωνικού χαρακτήρα, «επίκεινται άμεσα και άλλες πρωτοβουλίες», χωρίς πάντως να διευκρινίσει ποιες θα είναι αυτές. Σε ό,τι αφορά τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 30%, προέβλεψε ότι «πέραν της πρόδηλης κοινωνικής στόχευσης, θα συμβάλει και στην ανάκαμψη της κατανάλωσης του πετρελαίου θέρμανσης». Α.Ν.Γ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
Βουλή
Πετρέλαιο θέρμανσης
Οικονομική και δημοσιονομική πολιτική