Έντυπη Έκδοση

Προβάδισμα 4 μονάδων για τη Ρούσεφ στη Βραζιλία

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών στη Βραζιλία θα διεξαχθεί την Κυριακή, και οι τελευταίες δημοσκοπήσεις, που το τελευταίο διάστημα «ανεβοκατεβάζουν» τις δύο βασικές αντιπάλους, φαίνεται να συγκλίνουν στο προβάδισμα και την τελική επικράτηση της νυν προέδρου, Ντίλμα Ρούσεφ.

Μια προχωρημένη αφίσα με τις δύο παιδικές φίλες και νυν ανταγωνίστριες για την προεδρία της Βραζιλίας, Μαρίνα Σίλβα και Ντίλμα Ρούσεφ Μια προχωρημένη αφίσα με τις δύο παιδικές φίλες και νυν ανταγωνίστριες για την προεδρία της Βραζιλίας, Μαρίνα Σίλβα και Ντίλμα Ρούσεφ Σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιοποίησε την Τετάρτη η εταιρεία Ibope, η Ρούσεφ συγκεντρώνει στον πρώτο γύρο το 42% των ψήφων έναντι του 38% που εκτιμάται ότι θα συγκεντρώσει η βασική αντίπαλός της, Μαρίνα Σίλβα. Το ποσοστό του κεντρώου υποψηφίου, Εέσιου Νέβες, παραμένει αμετάβλητο στο 19%.

Η δημοσκόπηση της Ibope διενεργήθηκε με βάση αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.002 ψηφοφόρων μεταξύ της 25ης και 30ής Σεπτεμβρίου. Το ποσοστό σφάλματος της δημοσκόπησης αυτής είναι ±2,0%.

Ο ενδεχόμενος δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών αναμένεται να διεξαχθεί στις 26 Οκτωβρίου. Στην περίπτωση αυτή, μια δεύτερη δημοσκόπηση, αυτή τη φορά της εταιρείας Datafolha, προβλέπει ξεκάθαρη επικράτηση της νυν προέδρου με διαφορά οκτώ ποσοστιαίων μονάδων έναντι της αντιπάλου της (με βάση τη δημοσκόπηση αυτή η Ρούσεφ εκτιμάται συγκεκριμένα ότι θα κερδίσει στο δεύτερο γύρο συγκεντρώνοντας το 49% των ψήφων έναντι 41% που προβλέπεται πως θα συγκεντρώσει η κύρια αντίπαλός της, Μαρίνα Σίλβα).

Για τον πρώτο γύρο, η Datafolha εκτιμά ότι η υποστήριξη προς το πρόσωπο της Ρούσεφ κυμαίνεται στο 40%, ενώ της Σίλβα σημειώνει πτώση από το 27% στο 25% σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας.

Το ποσοστό του κεντρώου υποψηφίου, Εέσιου Νέβες, αυξήθηκε κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες, στο 20%. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε με βάση αντιπροσωπευτικό δείγμα 7.526 ψηφοφόρων στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου. Το ποσοστό σφάλματος της δημοσκόπησης αυτής είναι ±2,0%. ΔΑΦΝΗ ΧΡΗΣΤΟΥ

(ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Βραζιλία
Ματιές στον κόσμο