Έντυπη Έκδοση

* ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2014

Πρόωρο και άδοξο τέλος

Αδοξα... ολοκληρώθηκε χθες η άσκηση «Παρμενίων 2014» στα Χανιά, καθώς οι περισσότερες σειρήνες συναγερμού Πολιτικής Αμυνας ήταν... χαλασμένες!

Ετσι, στις περισσότερες περιοχές της πόλης οι σειρήνες δεν ακούστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις σειρήνες που υπάρχουν σε σημεία της πόλης, οι περισσότερες παρουσίασαν πρόβλημα. Οι πολίτες, που είχαν ενημερωθεί για την άσκηση, δεν άκουσαν τίποτα.

Οπως έγινε γνωστό, ήχησε μόνο η σειρήνα του Μεγάρου της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων. Δεν συνέβη το ίδιο με τις άλλες τρεις σειρήνες σε κεντρικά κτήρια της πόλης (ΟΤΕ, Εργατικό Κέντρο) και στη Χαλέπα που δεν ήχησαν...

Η δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Αμυνας είχε ανακοινωθεί ως εξής:

* Στις 11 επρόκειτο να γίνει σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης, για εξήντα δευτερόλεπτα (διακοπτόμενος ήχος διαφορετικής έντασης).

* Στις 11.05, η σήμανση λήξης συναγερμού, για εξήντα δευτερόλεπτα (συνεχής ήχος σταθερής έντασης). Οπως είχε ανακοινωθεί, «η ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Αμυνας έχει καθαρά δοκιμαστικό χαρακτήρα και δεν συντρέχει κανένας λόγος σύγχυσης ή ανησυχίας». Τελικά, όπως διαπιστώθηκε, οι σειρήνες στα Χανιά χρήζουν επισκευών... Γ. ΛΥΒ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Εθνικής Αμυνας (ΥΠΕΘΑ)
Εκδηλώσεις