Έντυπη Έκδοση

Με βήμα ταχύ, στο ασφαλές Ιντερνετ

«Το Ιντερνετ των πραγμάτων, όπου κάθε ηλεκτρονική συσκευή θα είναι προσβάσιμη και αναγνωρίσιμη με μοναδικό τρόπο μέσω Διαδικτύου, καταφτάνει με γοργούς ρυθμούς». Τη δήλωση αυτή έκανε ο εκτελεστικός διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού για την Ασφάλεια Δικτύων και Υπολογιστών (ENISA), καθηγητής Udo Helmbrecht.

Αφορμή η χθεσινή έναρξη του ευρωπαϊκού μήνα για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο (ECSM ή ΕΜΑΚ), τον οποίο οργανώνουν ο Οργανισμός της Ευρωπαϊκής Ενωσης για την Ασφάλεια Δικτύων και Πληροφοριών (ENISA), η Γενική Διεύθυνση Επικοινωνιακών Δικτύων, Περιεχομένου και Τεχνολογιών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Εταίροι.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, ο ΕΜΑΚ αποτελεί ουσιαστικά εκστρατεία προώθησης της Ε.Ε. που προάγει την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο για τους πολίτες και συνιστά την αλλαγή νοοτροπίας όσον αφορά στις απειλές στον κυβερνοχώρο, προωθώντας την ασφάλεια των δεδομένων και των πληροφοριών, την εκπαίδευση, την ανταλλαγή ορθών πρακτικών αλλά και διαγωνισμούς.

Φέτος, η επίσημη έναρξη του ΕΜΑΚ συμπίπτει με την εκδήλωση του ENISA «10 χρόνια διασφάλισης της ασφάλειας της Ευρώπης στον κυβερνοχώρο... και συνεχίζουμε!» στην έδρα της αντιπροσωπείας του ομόσπονδου κράτους της Βαυαρίας στην Ευρωπαϊκή Ενωση, στις Βρυξέλλες.

Στην εκδήλωση θα τονιστεί το θέμα της «Συμμετοχής του πολίτη» με εκπροσώπους από την Εβδομάδα Κώδικα, το Μεγάλο Συνασπισμό για την απασχόληση, καθώς επίσης Ευρωπαίους και Αμερικανούς εταίρους. Θα ακολουθήσει συζήτηση που θα συντονίσει ο Francois Thill από το συντονιστικό όργανο ΕΜΑΚ Λουξεμβούργου (LU).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Προσωπικά δεδομένα
Social Media
Πληροφορική και διαδίκτυο