Έντυπη Έκδοση

ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ ΤΟΥ 2015 ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ

Πρεμιέρα στο Μπακού

Εξι χιλιάδες αθλητές από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, για 17 ημέρες, από τις 12 Ιουνίου 2015, θα αγωνιστούν σε 20 ολυμπιακά και μη αθλήματα στους 1ους Ευρωπαϊκούς Αγώνες που θα γίνουν στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

Αζέροι καλλιτέχνες στο Ηρώδειο Αζέροι καλλιτέχνες στο Ηρώδειο Την πορεία της προετοιμασίας των αγώνων παρουσίασε την Κυριακή στο Μουσείο της Ακρόπολης, κατά τη διάρκεια δείπνου της πρεσβείας, η σύζυγος του προέδρου της χώρας Mehriban Aliyeva, πρόεδρος του Ιδρύματος Heydar Aliyev και Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO, που είναι και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής. Στην ομιλία της τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι:

Είμαστε περήφανοι

Η σύζυγος του προέδρου της χώρας Mehriban Aliyeva, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής Η σύζυγος του προέδρου της χώρας Mehriban Aliyeva, Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής «Παρά το γεγονός ότι το ολυμπιακό ιδεώδες γεννήθηκε στην Αθήνα, η Ευρώπη δεν είχε τους δικούς της αγώνες και εμείς στο Αζερμπαϊτζάν είμαστε υπερήφανοι που η χώρα μας λαμβάνει αυτή την ιστορική ευκαιρία να οργανώσει τους αγώνες. Αυτή την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ολυμπιακής Επιτροπής υποδέχθηκαν οι πολίτες του Αζερμπαϊτζάν με χαρά και υποστήριξη».

Αναφέρθηκε και στις διμερείς σχέσεις μεταξύ του Αζερμπαϊτζάν και της Ελλάδας επισημαίνοντας ότι ενισχύονται στους τομείς της ενέργειας, του πολιτισμού και αθλητισμού, στηριζόμενες στον αλληλοσεβασμό και το αμοιβαίο ενδιαφέρον.

Χαιρετισμό έκαναν ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ. Μητσοτάκης, η υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Αντζελα Γκερέκου, ο πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής Σ. Καπράλος και η ολυμπιονίκης και πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Ολυμπιονικών, Βούλα Κοζομπόλη.

Παρέστησαν ο υπουργός Νεολαίας και Αθλητισμού του Αζερμπαϊτζάν Azad Rahimov, ο πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελος Μεϊμαράκης, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη, βουλευτές, προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό κόσμο, μεταξύ των οποίων ο Β. Βαρδινογιάννης με τη σύζυγό του Μαριάννα Βαρδινογιάννη, πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO και πρόεδρος του Ιδρύματος Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, ο Β. Μαρινάκης κ.ά.

Την πολιτιστική κληρονομιά μιας χώρας που παραμένει σχετικά άγνωστη στην Ελλάδα είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν όσοι βρέθηκαν το περασμένο Σάββατο στο Ηρώδειο.

Στο Ηρώδειο

Η Κρατική Συμφωνική Ορχήστρα του Αζερμπαϊτζάν μαζί με εκατόν είκοσι Αζέρους καλλιτέχνες από το Κρατικό Χορευτικό Συγκρότημα έδωσαν μια ενδιαφέρουσα παράσταση αφιερωμένη στην αζέρικη κουλτούρα.

Τους παρευρισκομένους στο Ηρώδειο καλωσόρισε ο πρέσβης του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα Rahman Mustafayev, υπογραμμίζοντας ότι η παράσταση αποτελεί την κορύφωση του προγράμματος των πολιτιστικών εκδηλώσεων της πρεσβείας του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα για το 2014. Περισσότερες δράσεις έχουν ήδη προγραμματιστεί για το 2015. Στόχος των εκδηλώσεων αυτών είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των διμερών πολιτισμικών, διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων ανάμεσα στις δύο χώρες.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του προγράμματος στήριξης ελληνικών σχολείων, ενώ την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση της παράστασης είχε η πρεσβεία του Αζερμπαϊτζάν στην Ελλάδα σε συνεργασία με το Ιδρυμα Heydar Aliyev και το Ιδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη. Κ. Σ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Πολιτιστικές εκδηλώσεις
Τέχνη/Πολιτισμός
Αζερμπαϊτζάν
Μουσική