Έντυπη Έκδοση

Συγκίνηση διαρκείας

Ενα ολόκληρο Ηρώδειο, ασφυκτικά γεμάτο, δεν έπεφτε καρφίτσα, να λέει ρυθμικά «Χρόνια πολλά Γιώργο». Κάποιοι γνώριζαν, φαίνεται, πως ο Νταλάρας είχε τα γενέθλιά του. Το φώναξαν δυνατά. Κι έτσι, μ' έναν διαφορετικό τόνο, με πολύ συναίσθημα και συγκίνηση, με ένδειξη αγάπης προς τον καλλιτέχνη -«Είσαι Μαέστρος» του φώναζαν- ξεκίνησε στο Ηρώδειο η συναυλία «Μουσικό ταξίδι στη Μεσόγειο».

Οικοδεσπότης και αναμφισβήτητος πρωταγωνιστής ο Γιώργος Νταλάρας. Σεμνός (ήταν υπερβολή αυτό που έγινε για τα γενέθλιά μου, τα έχασα, μας έλεγε αργότερα...). Σοβαρός. Λιγομίλητος. Ευαίσθητος, μ' αυτήν την απίστευτα βαθιά, δυνατή ελληνική φωνή, μια εξαιρετική παρουσία στη σκηνή, με την κιθάρα του στον ώμο, ξεσήκωσε και ταυτόχρονα γλύκανε τον κόσμο, ο οποίος τον συνόδευε στους πιο γνωστούς στίχους των τραγουδιών του. Και ήταν εντυπωσιακό πόσο σωστά τραγουδούσαν όλοι αυτοί οι άνθρωποι τόσο, που πολλές φορές εκείνος σταματούσε για να τους αφήσει τον... πρώτο λόγο κι έδειχνε με χαρακτηριστική κίνηση να τους βγάζει το καπέλο!...

Με γλυκά λόγια -«οι νεράιδές μας»- και θερμή αγκαλιά υποδέχτηκε στη σκηνή την Dulce Pontes, από την Πορτογαλία, και την περίφημη Νοα από το Ισραήλ, που με τη δική τους φωνή, κίνηση και ψυχοσύνθεση είπαν τραγούδια της Κάτω Ιταλίας, φάντος, φλαμένκο, μπαλάντες, έως και μπλουζ. Ακόμη και σε τραγούδια του Μίκη και του Χατζιδάκι συνόδευσαν τον Νταλάρα, αλλοιώνοντας βέβαια τα κλασικά ελληνικά μας ακούσματα.

Οταν φυσικά σ' αυτά ο Νταλάρας ήταν μόνος, ως ώφειλε, η μαγεία μαζί με συγκίνηση κι ανατριχίλα έφτανε στα ουράνια του μοναδικού αυτού χώρου.

Ηταν μια όμορφη, αν και μεγάλης διάρκειας, βραδιά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική