Έντυπη Έκδοση

Οδηγός εκδηλώσεων

Μουσική

* Η Νανά Σιμοπούλου θα εμφανιστεί στις 20.30 στο Ιδρυμα Β. & Μ. Θεοχαράκη (Βασ. Σοφίας και Μέρλιν, Αθήνα), για μια συναυλία με τίτλο «Νάνα: Κόρες του ήλιου».

* Ο Γιώργος Οικονόμου θα βρεθεί στις 21.30 στη Ζωντανή Μαύρη Τρύπα (Βαΐου 5, Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη), για μια συναυλία.

* Το Band Trip Quartet θα βρεθεί στο Νομισματικό Μουσείο (Πανεπιστημίου 12, Αθήνα) για μια συναυλία. Οσοι παραβρεθούν θα απολαύσουν jazz μουσική μεγάλων συνθετών, όπως οι Miles Davis, Duke Ellighton, Cole Porter, George Gershwin, καθώς και αυτοσχεδιασμούς.

Θέατρο

* Η παράσταση «Κεκλεισμένων των Θυρών» του Ζαν Πολ Σαρτρ ανεβαίνει σήμερα και αύριο στις 21.15, στο Θέατρο 104 Black - Box (Ευμολπιδών 41, Γκάζι). Η παράσταση πραγματεύεται τα ανεκπλήρωτα «θέλω», τη σωματοποίηση του ανθρώπινου πόνου και την αγωνιώδη προσπάθεια απελευθέρωσης απ' αυτόν με ό,τι αυτό εννοιολογικά και αισθητικά συνεπάγεται.

* Η παράσταση «Ψύχωση» της Σάρα Κέιν, σε σκηνοθεσία Τάσου Σαγρή, παρουσιάζεται στις 21.30, στο Θέατρο Παραμυθίας (Παραμυθίας 27 και Πλαταιών, Κεραμεικός, Αθήνα).

* Το έργο «Αλμανάκ» της Μαριάννας Κάλμπαρη, σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη, και το έργο «Ασκήσεις για γερά γόνατα» του Ανδρέα Φλουράκη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου, παρουσιάζονται στις 21.00 στο Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν Υπόγειο (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα).

* Η Κατερίνα Διδασκάλου παρουσιάζει το ερωτικό αριστούργημα του Γ. Ρίτσου «Η σονάτα του σεληνόφωτος», στις 21.00, στο Θέατρο Φαργκάνη (Αγ. Παντελεήμονος 10, Καμάρα, Θεσσαλονίκη). Ο έρωτας, η μοναξιά, η συνεχής αναζήτηση και τέλος η κάθαρση και ο απεγκλωβισμός που λυτρώνει ξεδιπλώνονται μέσα σε μια ώρα με τη μοναδική γλώσσα του Ρίτσου και τη μουσική που γράφτηκε από τον Μηνά Αλεξιάδη ειδικά για την παράσταση. Το έργο θα παρουσιαστεί στα γαλλικά.

Τέχνη

* Η Γκαλερί Bernier/Eliades (Επταχάλκου 11, Θησείο) παρουσιάζει μία νέα ομαδική έκθεση γλυπτικής, σχεδίου και ζωγραφικής. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν σημαντικά έργα των: Giovanni Anselmo, Pier Paolo Calzolari, Wim Delvoye, Γιάννη Κουνέλλη, Richard Long, Mario Merz, Marisa Merz, Franz West και Gilberto Zorio. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 13 Νοεμβρίου.

* Η έκθεση «Comics, Manga & Co» παρουσιάζεται στο Goethe-Institut Athen (Ομήρου 14-16). Η έκθεση περιλαμβάνει 53 εικόνες σε πλεξιγκλάς, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τους καλλιτέχνες, ανάμεσα στους οποίους είναι οι Arne Bellstorf, Martin τom Dieck, Sascha Hommer, Ulf Κ, Line Hoven, Mawill, Anke, Feuchtenberger, Flix, Jens Harder, Reihnard Kleist, Isabel Kreity, Christina Plaka, Henning Wagenbreth και πολλοί άλλοι. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 30 Οκτωβρίου.

* Η Eleftheria Tseliou gallery (Ηρακλείτου 3, Κολωνάκι) παρουσιάζει στις 20.00 την τρίτη ατομική έκθεση του Λεωνίδα Παπαδόπουλου. Η έκθεση θα διαρκέσει έως τις 8 Νοεμβρίου.

Εκδηλώσεις

* Με αφορμή τη «Διεθνή Ημέρα Μη Βίας» και τη ταινία του Πάνου Χ. Κούτρα «XENiA» διοργανώνεται μια συζήτηση για τη βία στις 12.00, στον Ιανό (Σταδίου 24, Αθήνα). Θα μιλήσουν ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος της ταινίας Πάνος Χ. Κούτρας, ο κοινωνιολόγος Ομοφυλοφιλικής Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδας Παναγιώτης Δαμάσκος, η Μαριανέλλα Κλώκα και η Loreta Abidini.

* Οι εκδόσεις Ελίκρανον παρουσιάζουν στις 19.00 το περιοδικό λόγου και τέχνης των Ελλήνων στην Αλβανία «Τη γλώσσα μου έδωσαν ελληνική» στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Στοάς Βιβλίου).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Στη στήλη
Οδηγός για εκδηλώσεις