Έντυπη Έκδοση

Τομ Σόγιερ

Γοητευτικός και αντιπροσωπευτικός της παιδικής ανεμελιάς και σκανδαλιάς, αλλά επίσης της παιδικής αθωότητας και ακεραιότητας. Γιατί ο Τομ λέει ψέματα για να σκεπάσει μία αταξία ή ζημιά του, λέει όμως την αλήθεια όταν αυτό απαιτεί η δικαιοσύνη, η ευθύτητα και η τιμιότητα.

Ηρωας του Τομ Σόγιερ είναι ο Ρομπέν των Δασών. Ο Τομ Σόγιερ, ο Χοκ Φιν, η θεία Πόλι, η Μπέκι είναι οι καινούργιοι μας φίλοι, οι καινούργιοι ήρωες μιας μικρής κοινωνίας στις αρχές του 19ου αιώνα. Ενας κόσμος με τις καθημερινές του σκοτούρες απεικονίζεται μέσα από τα παιδιά, με περίσσευμα τρυφερότητας, αγάπης και χιούμορ. Το κλασικό αριστούργημα του Μαρκ Τουέιν από την Κυριακή 5 Οκτωβρίου στο «Θέατρον» Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος», Πειραιώς 254, Ταύρος, τηλ.: 212-2540300, σε διασκευή-σκηνοθεσία της Νανάς Νικολάου. Ο συγγραφέας Μαρκ Τουέιν επισημαίνει ότι οι περισσότερες από τις περιπέτειες του βιβλίου συνέβησαν πραγματικά. «Γράφοντας αυτό το βιβλίο, είχα σαν κύριο σκοπό να ψυχαγωγήσω τα παιδιά -μικρά και μεγάλα, αγόρια και κορίτσια- μα ελπίζω να διασκεδάσουν το ίδιο και οι μεγάλοι, αφού θα τους θυμίσει πώς σκέφτονταν, πώς φέρονταν και σε τι απίθανες καταστάσεις έμπλεκαν, καμιά φορά, με την παιδική ανεμελιά τους». Με τη βοήθεια της Νανάς Νικολάου στήνεται ένα χωριό, που θα γεμίσει από τις χρωματιστές ζωές των ηρώων μας και θα πλημμυρίσει από υπέροχες μουσικές και τραγούδια. Σκηνικά: Λία Ασβεστά, Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά, Μουσική: Γιάννης Μακρίδης.

Χορογραφίες: Αρετή Μώκαλη. Παίζουν οι: Δημήτρης Κουρούμπαλης, Πέτρος Λαγούτης, Ζώγια Σεβαστιανού, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Πελαγία Αγγελίδου, Δημήτρης Ραφαήλος, Δημήτρης Γαλάνης, Μαρία Ντούρου, Σταύρος Καλλιγάς, Βασίλης Τσιγκριστάρης, Αναστασία Στυλιανίδη, Σωτήρης Τασούλας, Γιώργος Τάτσης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Διηγήματα/Εξιστορήσεις
Παιδί
Ανθρώπινα
Παραμύθια
Εκδηλώσεις