Ηλεκτρονική Έκδοση

Πέντε κρούσματα Έμπολα ανά ώρα στη Σιέρρα Λεόνε

Την ταχύτητα με την οποία εξαπλώνεται η επιδημία του Έμπολα στη Σιέρρα Λεόνε αποκαλύπτει η φιλανθρωπική οργάνωση Save the Children υπογραμμίζοντας ότι κάθε μία ώρα καταγράφονται πέντε νέα κρούσματα γεγονός που σημαίνει ότι είναι αδύνατο να καλυφθεί αποτελεσματικά η περίθαλψη των ασθενών. Σήμερα στο Λονδίνο θα διεξαχθεί η Σύνοδος των Δωρητών για τον Έμπολα.

Όπως αναφέρει η οργάνωση μόνο την περασμένη εβδομάδα καταγράφηκαν 765 νέα κρούσματα στη Σιέρρα Λεόνε τη στιγμή που υπάρχουν μόνο 327 κλίνες διαθέσιμες στη χώρα. Τονίζεται ότι η επιδημία εξαπλώνεται με τρομακτικό ρυθμό με τα νέα κρούσματα να διπλασιάζονται κάθε λίγες εβδομάδες ενώ εκφράζονται φόβοι ότι αρκετά είναι τα κρούσματα που δεν έχουν καταγραφεί καθώς άγνωστος αριθμός παιδιών πεθαίνει στους δρόμους ή στο σπίτι του χωρίς ποτέ να υπάρξει αναφορά.

Η οργάνωση Save the Children καλεί τη διεθνή κοινότητα να λάβει δραστικά μέτρα και μάλιστα άμεσα για την αντιμετώπιση της επιδημίας που ήδη έχει στοιχίσει τη ζωή σε 3.338 ανθρώπους ενώ έχουν καταγραφεί 7.178 επιβεβαιωμένα περιστατικά σε Σιέρρα Λεόνε, Λιβερία και Γουϊνέα.

Ήδη έχουν ξεκινήσει δοκιμές δύο πειραματικών εμβολίων σε Ηνωμένες Πολιτείες και Βρετανία όπως ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και αυτές θα επεκταθούν τις επόμενες εβδομάδες σε 10 πόλεις στην Αφρική, την Ευρώπη και τη βόρεια Αμερική.

Σήμερα στο Λονδίνο θα διεξαχθεί η Σύνοδος των Δωρητών για τον Έμπολα στην οποία θα αναζητηθούν τρόποι αποτελεσματικής αντιμετώπισης της επιδημίας από τη διεθνή κοινότητα.

(Πηγή:BBC)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Μεταδοτικές ασθένειες και αντιμετώπιση