Ηλεκτρονική Έκδοση

Ψήφισμα του Συμβουλίου της Ευρώπης για τους τζιχαντιστές

«Ανησυχητική και απελπιστική» χαρακτηρίζει η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, με ψήφισμά της, την κατάσταση που βιώνουν οι θρησκευτικές και εθνοτικές μειονότητες στη Μέση Ανατολή, κυρίως στη Συρία και το Ιράκ, λόγω της δράσης των τζιχαντιστών.

Στο Ψήφισμα, που βασίστηκε σε έκθεση της επικεφαλής της ελληνικής κοινοβουλευτικής αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, βουλευτή της ΝΔ Ντόρας Μπακογιάννη, τίθεται ως πρώτη προτεραιότητα να σταματήσουν οι συνεχιζόμενες σφαγές σ' αυτές τις περιοχές. 
 
Επίσης, απευθύνεται πρόκληση στις 47 χώρες - μέλη του Οργανισμού, να κάνουν ό,τι μπορούν για να συμβάλλουν στην ειρήνευση στην ευρύτερη περιοχή.
 
Παράλληλα, εκφράζεται βαθιά ανησυχία ότι στο πλευρό των τζιχαντιστών αγωνίζονται περίπου 3.000 νέοι Ευρωπαίοι και απευθύνεται έκκληση στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, για τον εντοπισμό τους, αλλά και των πηγών χρηματοδότησης των τζιχαντιστών, καθώς και να εμποδιστεί ο προσηλυτισμός τους. 
 
«Οι τρέχουσες ανθρωπιστικές αποστολές είναι θλιβερά ανεπαρκείς, δεδομένου ότι υπάρχει μία άνευ προηγουμένου ανθρωπιστική κρίση» επισημαίνεται στο ψήφισμα.
 
Η Ολομέλεια της Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης καλεί τη διεθνή κοινότητα να αποστείλει αυξημένες προμήθειες ανθρωπιστικής βοήθειας προς τα στρατόπεδα προσφύγων σε όλο το Ιράκ, τη Συρία, την Ιορδανία, τον Λίβανο και την Τουρκία, και να επεκτείνει περαιτέρω τα προγράμματα βοήθειας.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Συμβούλιο της Ευρώπης
Ευρωπαϊκή Ένωση
Ισλαμικό Κράτος