Ηλεκτρονική Έκδοση

Μάχες με 57 νεκρούς στο δυτικό Ιράκ

Τουλάχιστον 17 ιρακινοί στρατιώτες και αστυνομικοί και 40 τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε ένοπλες συγκρούσεις μετά από επιθέσεις που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος εναντίον στρατιωτικών βάσεων και αστυνομικών τμημάτων στο δυτικό Ιράκ.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου

Οι τζιχαντιστές επιτέθηκαν εναντίον του αρχηγείου της αστυνομίας στην πόλη Χιτ, σκοτώνοντας 11 αστυνομικούς. Παράλληλα, εξαπέλυσαν επίθεση εναντίον στρατιωτικής βάσης κοντά στη Ραμάντι, με αποτέλεσμα σκοτωθούν έξι στρατιώτες. Είκοσι τζιχαντιστές σκοτώθηκαν σε κάθε μία από τις επιθέσεις, σύμφωνα με πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας και ιατρικές πηγές.
 
Κοντά στη Ραμάντι, 100 χλμ δυτικά της Βαγδάτης, μαχητές του Ισλαμικού Κράτους επιτέθηκαν τη νύχτα εναντίον του γενικού αρχηγείου της 8ης ταξιαρχίας από τρία μέτωπα, σύμφωνα με τον στρατηγό Άουαντ αλ Ντουλάιμι.
 
Δύο στρατιωτικά οχήματα παγιδευμένα με εκρηκτικά που οδηγούσαν καμικάζι εξερράγησαν μπροστά από τη βάση, δημιουργώντας μεγάλο ρήγμα στον τοίχο του περιβόλου, και στη συνέχεια 13 βομβιστές αυτοκτονίας που φορούσαν ζώνες με εκρηκτικά επιτέθηκαν στο κτίριο.
 
«Σκοτώσαμε τον τελευταίο στις 5.00 το πρωί έπειτα από βίαιες συγκρούσεις. Επίσης σκοτώσαμε άλλους 7 που μας επιτέθηκαν από τρεις κατευθύνσεις», είπε ο αλ Ντουλάιμι.
 
Γιατρός του νοσοκομείου του Ράμαντι δήλωσε ότι τα πτώματα τριών μελών του στρατού, μεταξύ αυτών και ένας συνταγματάρχης, έχουν φτάσει στο νοσοκομείο.
 
Στη Χιτ, 150 χιλιόμετρα δυτικά της Βαγδάτης, η επίθεση ξεκίνησε με την έκρηξη δύο παγιδευμένων αυτοκινήτων, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Τζάμπαρ ελ Νιμράουι. Στη συνέχεια, 25 ένοπλοι προσπάθησαν να επιτεθούν εναντίον της γενικής διεύθυνσης της αστυνομίας, όμως οι δυνάμεις ασφαλείας τους απώθησαν σκοτώνοντας 20 από αυτούς.
 
Οι πέντε υπόλοιποι αναζήτησαν καταφύγιο σε κτίριο, στο οποίο τους έχουν περικυκλώσει αστυνομικοί, στρατιώτες και ειδικές δυνάμεις της αντιτρομοκρατίας, αλλά και μέλη σουνιτικών φυλών, διευκρίνισε ο Τζάμπα ελ Νιμραούι.
 
Γιατρός του νοσοκομείου της Χιτ επιβεβαίωσε τον θάνατο επτά αστυνομικών και τεσσάρων στρατιωτών στις μάχες.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιράκ
Ισλαμικό Κράτος