Ηλεκτρονική Έκδοση

Φιλιππίνες: Τελεσίγραφο ισλαμιστών μαχητών για αποκεφαλισμό Γερμανού

Ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ στις Φιλιππίνες, που συνδέονται με την Αλ Κάιντα, απείλησαν ότι θα σκοτώσουν στις 17 Οκτωβρίου έναν από τους δύο Γερμανούς που κρατούν ομήρους, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Αστυνομικοί αναζητούν μαχητές της Αμπού Σαγιάφ (φωτογραφία αρχείου) Αστυνομικοί αναζητούν μαχητές της Αμπού Σαγιάφ (φωτογραφία αρχείου)

Μαχητές της Αμπού Σαγιάφ απήγαγαν τον Απρίλιο τους δύο Γερμανούς, οι οποίοι έπλεαν με ιστιοπλοϊκό από τη δυτικό νησί Παλάουαν των Φιλιππίνων στην ανατολική επαρχία Σαμπάχ της Μαλαισίας.
 
Ζητούν 250 εκατ. πέσος (4,4 εκατ. ευρώ) ως λύτρα και να σταματήσει η Γερμανία να στηρίζει τις αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού υπό τις ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
 
«Μετά τις 3 μ.μ. της Παρασκευής 17 Οκτωβρίου 2014 ένας απ' αυτούς δεν θα είναι ζωντανός. Θα το δει το κοινό, έτσι ώστε να μπορέσουμε να δείξουμε ότι δεν παίζουμε παιγνίδια», είπε σε τηλεφωνική επικοινωνία με δημοσιογράφους στην πόλη Ζαμποάνγκα, στις νότιες Φιλιππίνες, ένας μουσουλμάνος αντάρτης που είπε πως ονομάζεται Αμπού Ράμι και πως είναι ένας εκπρόσωπος της Αμπού Σαγιάφ.
 
Αξιωματούχοι των φιλιππινέζικων δυνάμεων ασφαλείας ανέφεραν πως οι Γερμανοί κρατούνται στις ζούγκλες του Τζόλο, ενός απομακρυσμένου νότιου νησιού που αποτελεί θερμοκήπιο ισλαμιστών μαχητών σ' αυτή την κυρίως Καθολική χώρα.
 
Η οργάνωση Αμπού Σαγιάφ έχει πραγματοποιήσει απαγωγές, δολοφονίες και βομβιστικές επιθέσεις. Οι μαχητές της είναι γνωστό πως κρατούν ομήρους αρκετούς ξένους υπηκόους.
 
Δεν είναι σαφές αν οι ένοπλοι της Αμπού Σαγιάφ έχουν επαφές με τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή.
 
Η Γερμανία έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στη Μέση Ανατολή, όμως έχει αποστείλει όπλα σε ζώνες συγκρούσεων, καθώς συμφώνησε να εξοπλίσει τους κούρδους μαχητές που πολεμούν τους τζιχαντιστές στο Ιράκ.
 
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Φιλιππίνες
Γερμανία