Έντυπη Έκδοση

Οσα φέρνουν οι 4 τροχοί

Η ισχυρότερη «ανοιχτή» Ferrari

Το γράμμα Α είναι η μοναδική διαφορά στο όνομα της συγκεκριμένης έκδοσης της 458 Speciale. Προκύπτει από το «Aperta», που σημαίνει «ανοιχτό» και αποτελεί την πιο ισχυρή κάμπριο Ferrari στην ιστορία. Εφοδιάζεται με κινητήρα V8 4.5 λίτρων, με ισχύ 605 ίππων, ικανών να επιταχύνουν το κατά μόλις 50 κιλά βαρύτερο αμάξωμα (σε σχέση με την κλειστή εκδοχή) από 0 σε 100 χ.α.ώ. σε μόλις 3''. Θα παραχθεί σε μόλις 499 αντίτυπα, ενώ η οροφή της είναι μεταλλική και η διαδικασία αναδίπλωσής της διαρκεί μόλις 14''.

Ακόμη μία έκδοση για το Golf

Μετά το Passat, και το Golf πρόκειται να αποκτήσει έκδοση Alltrack. Οπως υποδηλώνει και η εμφάνισή της, η συγκεκριμένη έκδοση αποτελεί κάτι μεταξύ SW και crossover. Το ύψος του αμαξώματος από το έδαφος έχει αυξηθεί κατά λίγα εκατοστά, η μετάδοση της κίνησης γίνεται σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος 4Motion, ενώ οι διαθέσιμες εκδόσεις θα είναι τέσσερις (τρεις ντίζελ από 1.6 έως 2.0 λίτρα και μια βενζίνης 1.8 με 180 ίππους). Στην αγορά από τα μέσα του 2015.

Μπαταρίες από φθαρμένα ελαστικά

Μια νέα μέθοδος πυρόλυσης, που δοκίμασε τμήμα στο υπουργείο Ενέργειας των ΗΠΑ, αφαιρεί τον άνθρακα από τα φθαρμένα ελαστικά και με την κατάλληλη επεξεργασία ανοδιώνει μπαταρίες ιόντων λιθίου. Η υπάρχουσα τεχνολογία μπαταριών χρησιμοποιεί ανοδίωση γραφίτη. Η χρήση του μαύρου άνθρακα στην ανοδίωση μπαταριών ιόντων λιθίου φαίνεται από τα πειράματα πως αυξάνει την ενεργειακή απόδοση και το χρόνο λειτουργίας των συσσωρευτών. Ενα λαμπρό πεδίο έρευνας και εξέλιξης έχει ήδη ξεκινήσει, που βασίζεται και αυτό -όπως και πολλά άλλα- στην ανακύκλωση.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκίνητο
Αυτοκινητοβιομηχανία και εμπόριο αυτοκινήτων