Ηλεκτρονική Έκδοση

Δ. Βίτσας: «Άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία»

Το αίτημα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διενέργεια εκλογών επανέλαβε απόψε, μιλώντας στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Βίτσας: «Με τη ψήφο εμπιστοσύνης, ο κ. Σαμαράς προσπαθεί να επιβάλει τη σιδηρά πειθαρχία του Μνημονίου σε μια κοινοβουλευτική πλειοψηφία, η οποία είναι προ πολλού μειοψηφία στο λαό. Καταφεύγει στη δεδηλωμένη στη Βουλή γιατί την έχει χάσει προ πολλού στην κοινωνία. Στη δημοκρατία όμως, ιδίως όταν η δυσαρμονία ανάμεσα στη Βουλή και το λαό είναι διαπιστωμένη ακόμα και από συντηρητικούς διεθνείς παράγοντες, τη μόνη ψήφο εμπιστοσύνης τη δίνει ο λαός. Γι’ αυτό, η δική μας απάντηση είναι: Άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία.»

«Πως είναι δυνατόν να υπάρξουν βουλευτές – και μάλιστα που δεν ανήκουν  στα δύο κόμματα της συγκυβέρνησης – οι οποίοι, είτε σε λίγες μέρες, στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης, είτε λίγο αργότερα, στις ψηφοφορίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, θα δώσουν με την ψήφο τους λευκή επιταγή στον κύριο Σαμαρά για να συνεχίσει μια παράλογη, αναποτελεσματική και απάνθρωπη πολιτική, που έχει ήδη σπρώξει στο όριο της φτώχειας πάνω το μισό πληθυσμό της χώρας;», αναρωτήθηκε ο Δ. Βίτσας.

Παράλληλα υπενθύμισε ότι η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ τον περασμένο Ιούνη αποφάσισε να προχωρήσει σε διαδικασίες διαμόρφωσης μιας ευρείας κοινωνικής και πολιτικής πλειοψηφίας για την προοδευτική αλλαγή στην πατρίδα μας. «Ευρεία, όμως», τόνισε, «δεν σημαίνει χωρίς κριτήρια πολιτικών αρχών και αξιών, προγραμματικής αξιοπιστίας και πολιτικού ήθους». «Γι’ αυτό», ανέφερε ο Δ. Βίτσας, «δεν χωρούν ο κ. Βενιζέλος και οι άλλοι Ηρακλείς των Μνημονίων».  Απευθυνόμενος στο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, σημείωσε: «Σ’ αυτό το πλαίσιο, είναι θετική η δική σας απόφαση για το σχηματισμό προοδευτικής κυβέρνησης εναλλακτικής στη λιτότητα και τα μνημόνια».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ