Έντυπη Έκδοση

Παραίνεση Βενιζέλου: «Μην ανοίξετε Ασφαλιστικό και εργασιακά»

Η δύσκολη πορεία της διαπραγμάτευσης με την τρόικα, από την οποία εξαρτάται η έκβαση του κυβερνητικού σχεδίου για την έξοδο από το Μνημόνιο, βρέθηκε χθες το βράδυ στο επίκεντρο της νέας συνάντησης του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, παρουσία του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη.

Η σύσκεψη ορίστηκε για τις 9 το βράδυ ακριβώς, ώστε ο κ. Χαρδούβελης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου να έχουν μία ολοκληρωμένη εικόνα της χθεσινής ημέρας, και προφανώς, κατά τις δύο και πλέον ώρες που κράτησε η συζήτηση, Σαμαράς και Βενιζέλος δεν συνομίλησαν αποκλειστικά για τις εκκρεμότητες στον τομέα των αποκρατικοποιήσεων, ένα από τα θέματα που προβαλλόταν επισήμως.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε διεξοδική συζήτηση για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος επέμεινε ότι δεν πρέπει να ανοίξει θέμα Ασφαλιστικού και Εργασιακών και επικαλέστηκε ως «ισχυρά χαρτιά» για τη στήριξη των ελληνικών επιχειρημάτων έναντι της τρόικας τις αναλογιστικές μελέτες που υπάρχουν, αλλά και τις συνομιλίες της Γενεύης με το Διεθνές Γραφείο Εργασίας.

«Πάντα υπάρχουν δυσκολίες. Ομως το πλαίσιο είναι καθαρό και καλό για να πάμε στην οριστική έξοδο από το καθεστώς Μνημονίου», σημείωσε ο κ. Βενιζέλος σε διάλογο που είχε με δημοσιογράφους εξερχόμενος του Μαξίμου.

Για την εκλογολογία

Στο εσωτερικό πεδίο, η κυβέρνηση από νωρίς χθες το πρωί έδειξε ιδιαίτερη σπουδή προκειμένου να περάσει σε κανάλια και ραδιόφωνα τη γραμμή «τέρμα στην εκλογολογία». Εκτός από την κυβερνητική εκπρόσωπο Σοφία Βούλτεψη, η οποία επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, που όπως είπε ζητεί ξανά και ξανά εκλογές, με αποτέλεσμα να πέφτουν τα spreads, ο υπουργός Υγείας Μάκης Βορίδης διαμήνυσε στο ραδιόφωνο του Alpha, απευθυνόμενος προς πάσα κατεύθυνση: «Εάν έχει κάποιος να πει κάτι, να το πει στη συζήτηση στη Βουλή». `

Ο κ. Βορίδης όμως άνοιξε και πάλι μια χαραμάδα επιστροφής του Γιώργου Καρατζαφέρη, λέγοντας ότι αυτή είναι μία απόφαση που θα πάρει ο κ. Σαμαράς, αλλά πως στο γενικό πλαίσιο της αντιπαράθεσης Δεξιάς- Αριστεράς στη μεταμνημονιακή εποχή «εντάσσονται όλοι».

Εν τω μεταξύ στον προϋπολογισμό η κυβέρνηση έχει και άλλους πονοκεφάλους εκτός από τις φοροελαφρύνσεις, όπως η μισθολογική αποκατάσταση των ενστόλων, για την οποία ο πρωθυπουργός έδωσε νέες (αόριστες) διαβεβαιώσεις χθες το πρωί σε δηλώσεις του από τον Εβρο, όπου παρακολούθησε την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης «Παρμενίων 2014».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης
Μνημόνιο
ΠΑΣΟΚ
Εργασιακά θέματα
Ασφαλιστικά ταμεία και κοινωνική ασφάλιση