Έντυπη Έκδοση

Κούρεμα μισθών στους κουρείς της ιταλικής Βουλής

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι Ιταλοί μετά τις αποκαλύψεις για τους μισθούς των κομμωτών που εργάζονται στα δύο σώματα του ιταλικού κοινοβουλίου για να κρατούν περιποιημένους και κουρεμένους στην τρίχα τους βουλευτές και τους γερουσιαστές, με μισθούς που άγγιζαν τα 136.000 ευρώ το χρόνο.

φωτ: AFP φωτ: AFP Τώρα οι Ιταλοί κουρείς της Βουλής μοιάζουν «προβληματισμένοι», καθώς, στο πλαίσιο των μέτρων λιτότητας, ο μισθός τους κουρεύτηκε και έπεσε στα 99.000 ευρώ ετησίως. Εκπρόσωποι των «χρυσών» κομμωτών έσπευσαν να δηλώσουν στα ιταλικά ΜΜΕ ότι τα 136.000 ευρώ ήταν ένας ανώτατος μισθός, που έπαιρναν όσοι δούλευαν Σαββατοκύριακα, νύχτες και έκαναν υπερωρίες. Το τέλος της τρελής ντόλτσε βίτα των κομμωτών του κοινοβουλίου «συγκινεί» τους Ιταλούς, οι οποίοι γεμίζουν τα κοινωνικά δίκτυα με αναρτήσεις του τύπου: «Ζαλίστηκα, ένας κουρέας στη Βουλή βγάζει 7.600 το μήνα -εγώ γιατί πήρα τη ζωή μου λάθος;», «Αισθάνομαι την ανάγκη για φιλανθρωπική δράση, λέω να διοργανώσουμε έρανο για τους κουρείς». Και ένας άλλος γράφει: «Πραγματικά οι κουρείς στη Βουλή και στη Γερουσία έχουν πολύ δύσκολο έργο... σκεφτείτε ότι το 80% των βουλευτών... δεν έχουν καθόλου μαλλιά».

Τις τελευταίες ημέρες τα ιταλικά ΜΜΕ κινούν εντόνως το θέμα των οικονομικών προνομίων όσων εργάζονται στο κοινοβούλιο, τονίζοντας ότι οι τεχνικοί λάμβαναν 152.000 ετησίως και μέσα στην επόμενη τετρατία ο μισθός τους σταδιακά θα πέσει στις 106.000, οι διοικητικοί και άλλοι υπάλληλοι θα χάσουν περίπου 118.000, ο μισθός τους θα πέσει από 358.000 σε 240.000, ενώ ο προσωπάρχης από 480.000 ετησίως θα λαμβάνει 360.000 το 2018.

(ΠΗΓΕΣ: BBC, ΗΤΤΡ://WWW.THELOCAL.ΙΤ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιταλία
Ματιές στον κόσμο