Έντυπη Έκδοση

Παραιτήθηκε η υπεύθυνη ασφαλείας του Λευκού Οίκου

Παραιτήθηκε χθες η διευθύντρια της Μυστικής Υπηρεσίας (υπηρεσία αρμόδια για θέματα ασφαλείας στον Λευκό Οίκο και στον ίδιο τον Αμερικανό πρόεδρο), Τζούλια Πίρσον, ύστερα από το σκάνδαλο που ξέσπασε σε σχέση με την ασφάλεια μετά τη 19η Σεπτεμβρίου, όταν ένας άγνωστος άνδρας κατάφερε να πηδήξει το φράκτη ασφαλείας και διανύοντας μια απόσταση 40 χιλιομέτρων να φτάσει έως το Ανατολικό Δωμάτιο, που χρησιμοποιείται για εκδηλώσεις και δεξιώσεις.

Η συγκεκριμένη υπόθεση είχε πυροδοτήσει μια σειρά από αντιδράσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα της εν λόγω υπηρεσίας, με αποτέλεσμα η διευθύντρια της υπηρεσίας να παραιτηθεί αναγνωρίζοντας «απαράδεκτα» λάθη και παραλείψεις.

Την Πίρσον αντικατέστησε προσωρικά ο βετεράνος Τζόζεφ Κλάνσι, ο οποίος επανέρχεται στην υπηρεσία παρά το ότι είχε συνταξιοδοτηθεί το 2011.

Ο άνδρας που κατάφερε, πάντως, να διαπεράσει τη «σιδηρά» φύλαξη του Λευκού Οίκου δηλώνει αθώος. Βετεράνος του πολέμου στο Ιράκ ο ίδιος, εισέβαλε στο κτήριο κρατώντας ένα μαχαίρι. Το δικαστήριο διέταξε να γνωματεύσει ψυχίατρος για την κατάσταση της υγείας του, καθώς ο Ομαρ Γκονζέλες, όπως είναι το όνομά του, υποφέρει από μετατραυματικό στρες. Οι συνήγοροι υπεράσπισης διαφώνησαν με την ψυχιατρική γνωμάτευση. Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι ο πελάτης του είναι σε θέση να περάσει από δίκη και δεν χρειάζεται καμία αξιολόγηση.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ
Παραιτήσεις-Αποχωρήσεις