Έντυπη Έκδοση

Αθώος ο Κοσκωτάς για Σιδέρη

Ακόμη μία δικαστική εκκρεμότητα του πάλαι ποτέ κραταιού τραπεζίτη, Γιώργου Κοσκωτά, έληξε, αυτή τη φορά με την ομόφωνη απαλλαγή του από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Ολυμπιακού και νυν επιχειρηματία, Γιώργου Σιδέρη.

Περίπου είκοσι χρόνια μετά την καταδίκη του για ένα από τα μεγαλύτερα τραπεζικά σκάνδαλα όλων των εποχών, το όνομα του Γιώργου Κοσκωτά ακούστηκε ξανά σε δικαστική αίθουσα, χωρίς όμως ο ίδιος να είναι παρών. Αντίστοιχα, ούτε και ο Γ. Σιδέρης βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης, καθώς λόγοι υγείας τον εμπόδισαν να παραστεί στη δίκη.

Σύμφωνα με το υπ' αριθμ. 2798/2012 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθήνας, στις 15 Νοεμβρίου 2007 «επιστρέφοντας στο σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο και ενώ στάθμευε το αυτοκίνητό του, εμφανίστηκαν τρία άγνωστα άτομα, τα οποία τον ανέμεναν στον υπόγειο χώρο στάθμευσης, φορώντας κουκούλες στο πρόσωπό τους και κρατώντας πιστόλια, και προσπάθησαν να ανοίξουν τις πόρτες του αυτοκινήτου, χωρίς να τα καταφέρουν. Ενα από τα άτομα πυροβόλησε δύο φορές τον Σιδέρη έξω από το κλειστό παράθυρο της πόρτας του οδηγού, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει στον αριστερό βραχίονα και την ωμοπλάτη, ενώ ταυτόχρονα του φώναζε: "Γιατί, ρε πούστη, δεν έδωσες τα λεφτά στον πρόεδρο Κοσκωτά;". Στη συνέχεια διέφυγαν τρέχοντας προς άγνωστη κατεύθυνση».

Το δικαστήριο τελικά, έχοντας λάβει και την αθωωτική εισήγηση του εισαγγελέα της έδρας, αθώωσε τον Γ. Κοσκωτά, αλλά και το συγκατηγορούμενό του Χρήστο Γρίβα, για τα αδικήματα της ηθικής αυτουργίας σε απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ