Έντυπη Έκδοση

ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ-ΜΗΝΥΜΑ

Πώς να πας, πώς να 'ρθεις, αφού τα πούλμαν δεν θα δεις

Την ανάγκη για τη δημιουργία ενός ριζικά νέου συστήματος μεταφοράς των μαθητών επισήμανε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου κατά την εισήγησή της στο χθεσινό Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος.

Με τύμπανα, σφυρίχτρες και τραγούδια διαδήλωσαν οι μαθητές των μουσικών σχολείων Με τύμπανα, σφυρίχτρες και τραγούδια διαδήλωσαν οι μαθητές των μουσικών σχολείων Στη συνεδρίαση παρέστησαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι φορέων γονέων και κηδεμόνων, εκπρόσωποι του Συνηγόρου του Πολίτη, καθώς και μαθητές από σχολεία της Αττικής.

Οπως διευκρινίστηκε, το υπουργείο Εσωτερικών είναι υπεύθυνο για τη χρηματοδότηση και τη θέσπιση του νομικού πλαισίου και οι Περιφέρειες είναι αρμόδιες για το σχεδιασμό των δρομολογίων και την εκτέλεσή τους. Ο κ. Λεονταρίδης ανέφερε ότι από πλευράς υπουργείου έγιναν οι νομοθετικές παρεμβάσεις για να μην υπάρξουν προβλήματα και επιπλέον να συμπεριληφθούν και τα Μουσικά Σχολεία ισότιμα στη μεταφορά των μαθητών τους.

Για το πρόβλημα που υπάρχει στα σχολεία της Αττικής μεταξύ της Περιφέρειας και της υπηρεσίας του επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου έγινε επικοινωνία με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος έδειξε μεγάλη κατανόηση για τη λύση του θέματος και μάλιστα κανονίστηκε συνάντηση μεταξύ του προέδρου και των εκπροσώπων των γονέων, με σκοπό την περαιτέρω ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

Αλλαγή πλαισίου

Ο κ. Λεονταρίδης ανακοίνωσε στους γονείς ότι προτίθεται άμεσα να ξεκινήσει τη διαδικασία για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου από μηδενική βάση. Την αναγκαιότητα να αλλάξει το στρεβλό και άκρως προβληματικό νομοθετικό πλαίσιο ώστε να ξεπεραστούν επιτέλους τα διαχρονικά ανακύπτοντα πορβλήματα στη μεταφορά μαθητών επεσήμανε και η κ. Δούρου στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

«Γιαλό γιαλό πηγαίναμε, τα πούλμαν δεν μας παίρνανε και πώς να πας και πώς να 'ρθεις αφού τα πούλμαν δεν θα δεις». Μελωδική πορεία, έξω από τη Βουλή, όπως επιτάσσει το αντικείμενό τους, έκαναν χθες εκατοντάδες μαθητές των τεσσάρων μουσικών σχολείων της Αθήνας.

Με τύμπανα, σφυρίχτρες και τραγούδια έστειλαν μήνυμα στην κυβέρνηση και στην Περιφέρεια Αττικής, διεκδικώντας πούλμαν για να τους μεταφέρουν στα σχολεία τους. Μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων και καθηγητές των μουσικών σχολείων Ιλίου, Παλλήνης και Πειραιά αναφέρθηκαν στο πρόβλημα των σχολικών μεταφορών ως «έργο που βλέπουν κάθε χρόνο». Πρωταγωνιστές τα παιδιά τους. Μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, οι οποίοι είναι αναγκασμένοι να πηγαίνουν στο σχολείο χρησιμοποιώντας αστικές συγκοινωνίες, κι ενώ κουβαλούν βαριά και ακριβά μουσικά όργανα, να στριμώχνονται τις ώρες αιχμής, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Σχολεία
Υπουργείο Παιδείας
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Παιδεία