Έντυπη Έκδοση

Διαφώνησε στην αναδιάρθρωση του νοσοκομείου, τον έστειλαν σπίτι του

Τη στιγμή που ο δημόσιος τομέας Υγείας απεργούσε χθες σε όλη τη χώρα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Λεωνίδας Γρηγοράκος επαλήθευε ότι η Υγεία στην Ελλάδα νοσεί.

Επαυσε από τα καθήκοντά του το διοικητή της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας - Θράκης Θρασύβουλο Βεντούρη, ελάχιστες μόλις μέρες πριν λήξει η θητεία του. Αιτία, σύμφωνα με τον Θρ. Βεντούρη, οι διαφωνίες που πρόβαλε στην αναδιάρθρωση του νοσοκομείου Κιλκίς, που σε πρόσφατη επίσκεψη πρότεινε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σφοδρότατη ήταν η απάντηση του Θρ. Βεντούρη, ενώ την παραίτησή του υπέβαλε και ο αναπληρωτής διοικητής της 4ης ΥΠΕ Παύλος Παπαδόπουλος. Σε ανακοίνωσή του ο Θρ. Βεντούρης κατηγορεί τον Λ. Γρηγοράκο για «μαυρογιαλούρειες πρακτικές», για παλαιοκομματική και ξεπερασμένη λογική «που βασίζεται στη ρουσφετολογία και την ικανοποίηση των ημετέρων», η οποία «εκθέτει το ίδιο το υπουργείο».

«Αδειάζει» δε τον αναπληρωτή υπουργό, επισημαίνοντας ότι στα 2 χρόνια που βρίσκεται στη θέση του διοικητή της 4ης ΥΠΕ εφαρμόζει την πολιτική που έχει αποφασιστεί από την κυβέρνηση και έχει ψηφιστεί από τη Βουλή. Υπογραμμίζει επίσης ότι έχει προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης του Λ. Γρηγοράκου.

Οξεία είναι και η ανακοίνωση του αναπληρωτή διοικητή της 4ης ΥΠΕ, Παύλου Παπαδόπουλου. Τονίζει ότι η απόφαση του Λ. Γρηγοράκου «συντηρεί τον παλαιοκομματικό τρόπο διοίκησης και οργάνωσης, συντηρεί τα κομματικά πελατειακά δίκτυα, την "παρανομία" αποφάσεων αποσκοπώντας ακόμα και σήμερα στην αναζήτηση κάποιων ελάχιστων ψήφων σε πρόσωπα που θέλουν να κινούνται σε χώρους ψευτοδημοκρατικών πεποιθήσεων και στο παρασκήνιο της πολιτικής».

Την ίδια στιγμή το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) ζητούσε την κατάργηση των ΥΠΕ και του διοικητικού μοντέλου που εφαρμόζεται στα δημόσια νοσοκομεία γιατί, αντί να βελτιώσουν το σύστημα πρόσθεσαν γραφειοκρατία, η οποία προκαλεί υπερκατανάλωση πόρων σε περιττές διαδικασίες. Τα μέλη του Δ.Σ. του ΙΣΘ κατήγγειλαν υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης σε σχέση με της υπόλοιπης χώρας, την καθυστέρηση καταβολής δεδουλευμένων για τις εφημερίες, και τάχθηκαν κατά της διεξαγωγής εξετάσεων για ειδικότητα από τις Ιατρικές Εταιρείες.

Προβληματική είναι και η κατάσταση της δημόσιας Υγείας στην Ξάνθη, σύμφωνα με την Ενωση Ιατρών Νοσοκομείου και Κέντρων Υγείας του νομού. Αναφέρουν για παράδειγμα ότι μόλις ένας παιδίατρος εξυπηρετεί τις ανάγκες των Κέντρων Υγείας Αβδήρων, Σταυρούπολης, του νοσοκομείου Ξάνθης, του πρώην ΠΙΚΠΑ, του πρώην σταθμού εμβολίων ΙΚΑ και ΠΕΔΥ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υγεία
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης