Έντυπη Έκδοση

ΜΕ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΤΩΝ ΦΤΕΡΩΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΦΥΣΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΠΙΕΡΙΑ ΤΟ EUROBIRDWATCH

Στους δρόμους των μεταναστευτικών πουλιών

Μεθαύριο Κυριακή η Πιερία εορτάζει την Πανευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών στο Παρατηρητήριο Πουλιών της Νέας Αγαθούπολης. Οι επισκέπτες, μικροί και μεγάλοι, θα έχουν την ευκαιρία να περάσουν μία ξεχωριστή μέρα στη φύση και να γνωρίσουν τα άγρια πουλιά της περιοχής κάνοντας birdwatching (ορνιθοπαρατήρηση), αλλά και συμμετέχοντας σε ξεναγήσεις στον υγρότοπο της Νέας Αγαθούπολης.

Τα παιδιά θα παίξουν περιβαλλοντικά παιχνίδια με το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και τους «Φίλους του Περιβάλλοντος - Πιερία 2008», ενώ θα γίνει απελευθέρωση ζώων από την εθελοντική οργάνωση «Δράση για την Αγρια Ζωή». Επίσης, στο Θεματικό Περίπτερο της Νέας Αγαθούπολης θα λειτουργεί το πρόγραμμα Μικρόκοσμος, όπου, με μικροσκόπια και τηλεσκόπια, τα παιδιά γνωρίζουν το θαυμαστό κόσμο των εντόμων.

Το θέμα της φετινής γιορτής είναι τα μεταναστευτικά πουλιά και οι βιότοποί τους, που αυτή την περίοδο ταξιδεύουν από την Ευρώπη στην Αφρική για να διαχειμάσουν. Τα πουλιά διασχίζουν χιλιάδες χιλιόμετρα και αντιμετωπίζουν πολλούς κινδύνους κατά μήκος των μεταναστευτικών τους διαδρομών, προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους.

Ο γενικός σκοπός είναι να προστατευτούν οι περιοχές όπου φωλιάζουν και αναπαράγονται τα μεταναστευτικά πουλιά, καθώς και οι χώροι όπου σταματούν για τροφή και ξεκούραση κατά μήκος των μεταναστευτικών τους διαδρομών.

Η Γιορτή Πουλιών στη Νέα Αγαθούπολη διοργανώνεται από το Φορέα Διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα και την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, με την υποστήριξη του Δήμου Πύδνας - Κολινδρού, ενώ συμμετέχουν επίσης το ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου και η εθελοντική οργάνωση «Φίλοι του Περιβάλλοντος - Πιερία 2008».

Φέτος είναι η 20ή χρονιά που πραγματοποιείται το Eurobirdwatch με εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν σε περίπου 40 χώρες. Στη χώρα μας θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις σε περισσότερες από τριάντα περιοχές της Ελλάδας, υπό το συντονισμό της Ελληνικής Ορνιθολογικής Εταιρείας. Η Γιορτή θα διαρκέσει από τις 10 το πρωί ώς τις 2 μετά το μεσημέρι.

Σημειώνεται ότι η στήριξη της λειτουργίας του φορέα διαχείρισης Δέλτα Αξιού - Λουδία - Αλιάκμονα με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας-Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ενωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης). Γ.ΛΥΓ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία
Χλωρίδα & Πανίδα
Εκδηλώσεις
Θέματα ζώων