Έντυπη Έκδοση

Περιφερειάρχης με βούλα ΣτΕ η Χρ. Καλογήρου

Και με τη βούλα του Συμβουλίου της Επικρατείας ανακηρύσσεται περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου η Χριστιάνα Καλογήρου. Τα ανώτερο δικαστήριο με χθεσινή του απόφαση απορρίπτει την ένσταση που κατέθεσαν πολίτες-μέλη του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Ζερδελής, αναιρεί την 2360/2014 απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά και επικυρώνει την 116/2014 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Μυτιλήνης.

Η κ. Καλογήρου μετά την έκδοση της απόφασης δήλωσε ότι «με την απόφασή του σήμερα, το Συμβούλιο της Επικρατείας έρχεται να επιβεβαιώσει την απόφαση των πολιτών του Βορείου Αιγαίου στις εκλογές του περασμένου Μαΐου. Τώρα, ανεμπόδιστα, αρχίζουμε αμέσως τη δουλειά μας. Με πνεύμα ενότητας και συνεργασίας προχωράμε».

Ο κ. Ζερδελής σε δηλώσεις του επεσήμανε πως «σεβόμαστε τις αποφάσεις των δικαστών, όμως θα πρέπει να τονισθεί ότι, αφού έτσι αποφάσισε το Συμβούλιο της Επικρατείας, θα μπορούν από δω και πέρα οι γραμματείς της Αποκεντρωμένης Διοίκησης να διεκδικούν την εκλογή τους στις θέσεις του περιφερειάρχη ή του περιφερειακού συμβούλου, αλλά δεν θα μπορούν οι υφιστάμενοί τους διευθυντές, οι οποίοι υλοποιούν τις δικές τους εντολές».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου
Περιφέρειες