Έντυπη Έκδοση

70 ταινίες στο Πανόραμα

Το Πανόραμα Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου, το μακροβιότερο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Αθήνας, επιστρέφει για 27η συνεχή χρονιά, από τις 16 έως και τις 26 Οκτωβρίου, ανανεώνοντας το φθινοπωρινό ραντεβού του με τους λάτρεις του καλού σινεμά.

70 ταινίες από την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια κινηματογραφία θα παρουσιαστούν στους κινηματογράφους Ααβόρα, από 16 έως και 22/10, και Αστυ, από 16 έως και 29/10. (Από τις 27 έως και τις 29 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν στο Αστυ επαναληπτικές προβολές του κυρίως προγράμματος.) Η επίσημη έναρξη του φετινού φεστιβάλ θα γίνει την Πέμπτη 16 Οκτωβρίου στον κινηματογράφο Αστυ, με την ταινία του καταξιωμένου Βρετανού σκηνοθέτη John Boorman, «Queen and Country», το πολυαναμενόμενο sequel του «Hope and Glory» («Ελπίδα και Δόξα»). Στο καθιερωμένο πλέον Διαγωνιστικό Τμήμα του φεστιβάλ περιλαμβάνονται -άπαιχτες στην Ελλάδα- ευρωπαϊκές ταινίες, ανάμεσά τους, το «The Smell of Us» του ανατρεπτικού Larry Clark και το «Incompresa» της πολυτάλαντης Asia Argento. Το βραβείο θα δώσει τριμελής κριτική επιτροπή, αποτελούμενη από μέλη της Διεθνούς Ομοσπονδίας Κινηματογράφου (FIPRESCI), ενώ το βραβείο κοινού θα απονείμει -όπως κάθε χρόνο- πενταμελής επιτροπή αναγνωστών του περιοδικού «Αθηνόραμα».

Στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ συμπεριλαμβάνονται και ταινίες σε πρώτη προβολή από τον παγκόσμιο κινηματογράφο, καθώς και ένα ξεχωριστό αφιέρωμα με 8 Ελληνες σκηνοθέτες να προτείνουν και να προλογίζουν την αγαπημένη τους ευρωπαϊκή ταινία, ενώ δεν θα λείψουν και φέτος επιπλέον αφιερώματα, παράλληλες εκδηλώσεις και διεθνείς προσκεκλημένοι.

Info: Οι προβολές θα πραγματοποιηθούν στους κινηματογράφους ΑΣΤΥ και ΑΑΒΟΡΑ με γενική είσοδο 5 ευρώ. 30 ευρώ για 10 προβολές. Σε κάθε προβολή θα παρέχονται 10 δωρεάν εισιτήρια σε ανέργους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
πρόγραμμα
Πολιτιστικές εκδηλώσεις
Κινηματογράφος