Ηλεκτρονική Έκδοση

Διάλογος με την κυβέρνηση

Χονγκ Κονγκ: Στο τραπέζι κάθονται οι φοιτητές

Επιμένουν στην παραίτηση του κυβερνήτη

Οι ηγέτες των φοιτητικών οργανώσεων, που αντιπροσωπεύουν την πλειονότητα των διαδηλωτών που έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους του Χονγκ Κονγκ, ανακοίνωσαν σήμερα Παρασκευή ότι αποδέχονται την πρόταση να συζητήσουν με την κυβέρνηση για τις διεκδικήσεις τους, επιμένοντας ωστόσο στην παραίτηση του κυβερνήτη του Χονγκ Κονγκ.

Είναι νέοι, πολλοί κι αποφασισμένοι... Είναι νέοι, πολλοί κι αποφασισμένοι... «Η Ομοσπονδία των φοιτητών του Χονγκ Κονγκ θα έχει μία δημόσια συνάντηση με την επικεφαλής της κυβέρνησης Κάρι Λαμ» ανέφερε αυτή η οργάνωση σε ένα δελτίο τύπο που εξέδωσε.

Το κείμενο αυτό δημοσιεύτηκε μετά την προσφορά για διάλογο που τους απηύθυνε ο κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ Λεούνγκ Τσουν Γινγκ, «η παραίτησή του οποίου είναι ζήτημα χρόνου», όπως εκτιμά η Ομοσπονδία των φοιτητών.

Η πρόεδρος της Βραζιλίας, Ντίλμα Ρούσεφ, συνεχίζει να προηγείται στις δημοσκοπήσεις έναντι της αντιπάλους της, της περιβαλλοντολόγου Μαρίνα Σίλβα, σε ένα πιθανό δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσίευσε την Πέμπτη η εταιρεία Datafolha.

Όπως καταδεικνύουν τα αποτελέσματα της νέας αυτής δημοσκόπησης, η Ρούσεφ κατέχει το 48% των ψήφων στις επαναληπτικές εκλογές έναντι του 41% της Σίλβα, σε σύγκριση με την προηγούμενη δημοσκόπηση της εταιρείας όπου τα ποσοστά ήταν 49% και 41% αντίστοιχα.

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Κυριακή 5 Οκτωβρίου, με τον πιθανό δεύτερο γύρο να διεξάγεται στις 26 του ίδιου μήνα.

Το ποσοστό υποστήριξης προς τη Ρούσεφ στον πρώτο γύρο των εκλογών φαίνεται πως παρέμεινε σταθερό στο 40% -σε σχέση με προηγούμενη δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας που είχε δημοσιοποιηθεί την Τρίτη-, ενώ το ποσοστό της Σίλβα παρουσίασε πτώση από το 25% στο 24%.

Το ποσοστό του κεντρώου υποψηφίου, Αέσιου Νέβες, αυξήθηκε κατά από το 19% στο 20%.

Η δημοσκόπηση της Datafolha διενεργήθηκε σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 12.022 ψηφοφόρων μεταξύ 1ης και 2 Οκτωβρίου και το ποσοστό σφάλματος της δημοσκόπησης αυτής είναι ±2,0%.


 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Χονγκ Κονγκ
Κίνα