Έντυπη Έκδοση

Μελωδός και θορυβοποιός

Η διαφορά μεταξύ Λάκη Λαζόπουλου και Πασχάλη Αρβανιτίδη, είναι ότι ο μεν Λαζόπουλος επαγγέλλεται κάνοντας τον Καραγκιόζη, εξαπολύοντας ελευθεροστομίες που προσβάλλουν το κοινό αίσθημα, ο δε Πασχάλης Apβανιτίδης με τη μελωδική φωνή του άδει αισθησιακά και υψηλής ποιότητας τραγούδια, τα οποία εκφράζουν ανθρώπους εκλεπτυσμένης νοημοσύνης και αισθητικής.

Και όμως ο Λαζόπουλος τον λοιδορούσε άγρια, από την οποία συμπεριφορά του αποδεικνύεται ότι δεν έχει, και πως δεν είχε ποτέ του ερωτική σχέση με αριστοκρατική γυναίκα γόησσα και φυσικά ανώτερη στα αισθήματα.

Γιατί, αν είχε, και εκείνη έβλεπε να διακωμωδεί διασύροντας τον Πασχάλη Αρβανιτίδη, θα του έδινε πάραυτα μεταγραφή λέγοντας: "Δεν σε ξέρω κύριε, και ούτε σε ήξερα ποτέ", οπότε αυτός άξαφνα έντρομος θα της έλεγε: "Ζητώ συγγνώμη, δεν θα επαναληφθεί" και αυτή θα του απαντούσε: "επειδή η συγχώρεση είναι του Θεού, σε συγχωρώ, αλλά δεν μου κάνεις και τώρα αυτοτιμωρούμαι που δεν κατάλαβα ότι εσύ δεν έκανες για μένα".

Αν κάποιος που δεν είναι ερωτευμένος, και ούτε είχε ερωτευθεί ποτέ του και πάνω που άξαφνα ακούσει του Πασχάλη Αρβανιτίδη το τραγούδι "Συγνώμη", αυτόματα θα αισθάνεται ερωτευμένος. Το "μείνε κοντά μου", το οποίο τραγούδι ιδιαίτερα προς το τέλος εμπλουτίζεται από έναν καταιγισμό συνθεσάιζερ που θυμίζουν Χέντελ. Επίσης, "τι όμορφη που ήταν η αγάπη μας", με το οποίο τραγούδι το κάθε ζευγάρι την ημέρα των αρραβώνων τους ανοίγουν το χορό και σφιχταγκαλιασμένοι καθώς είναι, ακουμπούν το κεφάλι απαλά ο ένας επάνω στον ώμο του άλλου, με τα μάτια κλειστά, αναπολώντας με συγκίνηση τα όσα ζήσανε μαζί κατά την ερωτική τους διαδρομή.

Φρονώ πως θα ήταν εύλογο για όλους, ιδιαίτερα αν κατά τη διάρκεια του γεύματος, καθώς και αργά τη νύχτα βάζουν ν' ακούν τραγούδια των Ολύμπιανς που άδει με απόλυτη επιτυχία ο Πασχάλης, ώστε να ευαισθητοποιηθούν, οπότε η κοινωνία μας ν' ανέλθει σε υψηλότερο εκπολιτιστικό επίπεδο, σε αντίθεση με τα καψουροτράγουδα της πλημμύρας από τα οποία η κοινωνία μας παρουσιάζει πνευματική ένδεια.

Αλλωστε, η ειδοποιός διαφορά μεταξύ εκείνου που του αρέσουν τα τραγούδια του Πασχάλη Αρβανιτίδη και αυτού που του αρέσουν τα καψουροτράγουδα του συρμού, είναι ότι ο μεν πρώτος έχει μέσα του αριστοκρατικό Είναι, ο δε δεύτερος λαϊκίστικο.

Μελωδική φωνή διαθέτει ο Πασχάλης Αρβανιτίδης, καθώς επίσης η Βίκυ Λέανδρος και ο Ντέμης Ρούσος, από την οποία μελωδική φωνή τους έχουν διαπρέψει σε διεθνές επίπεδο».

Κων/νος Παπανδρέου,

Φαρραί Πατρών

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Οι αναγνώστες γράφουν