Έντυπη Έκδοση

Εκτός γραμμής

Αυτόγραφο και τεμενάδες

Τα συμπτώματα που έστειλαν τον Μάικλ Φελπς στο κρατητήριο ήταν από εκείνα που ο νεοέλληνας θεωρεί τίτλο τιμής και αυτονόητο δικαίωμα. Στο αίμα του βρέθηκε διπλάσιο ποσοστό αλκοόλ από το επιτρεπτό, πάει να πει ότι είχε πιει 2-3 ποτά. Ετρεχε με ταχύτητα 130 χιλιομέτρων την ώρα (στις 2 το πρωί), σε ζώνη με όριο ταχύτητας 80. Και παραβίασε με το αυτοκίνητό του τη διπλή διαχωριστική γραμμή. Στην Ελλάδα, ο τροχονόμος θα τον έστελνε στο καλό του Θεού, με την προτροπή: «Να πηγαίνετε προσεκτικά». Εάν μάλιστα τον αναγνώριζε από την τηλεόραση και τα ολυμπιακά του μετάλλια, θα του χάριζε την κλήση με αντάλλαγμα ένα αυτόγραφο και δύο τεμενάδες.

Απλωτές στο αλκοόλ

Η τροχαία στις ΗΠΑ δεν αστειεύεται. Ο Φελπς θεωρήθηκε μεθυσμένος και παράνομος, οπότε οδηγήθηκε στο τμήμα για τα περαιτέρω. Του απαγγέλθηκαν κατηγορίες και αφέθηκε ελεύθερος μέχρι να καταφτάσει η πανταχούσα από το δικαστήριο. Δεν ήταν η πρώτη του φορά. Το πρώτο του DUI (Driving Under the Influence = οδήγηση υπό την επήρεια) σημειώθηκε στο μητρώο του Φελπς όταν αυτός ήταν 19 χρόνων και άγνωστος μεταξύ αγνώστων. Εχει βεβαίως παραγραφεί, αλλά οι εφημερίδες το θυμούνται σαν να έγινε προχθές. Το ίδιο και οι φίλαθλοι. «Ο Μάικλ Φελπς έχει πρόβλημα», κραυγάζουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Κολυμπάει στο αλκοόλ και στις ουσίες».

Την κεφαλήν επί πίνακι

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2009, ο διάσημος κολυμβητής εικονίζεται να καπνίζει ναργιλέ παραγεμισμένο με όπιο. «Είναι πράγματι γνήσιο», ομολόγησε ο ίδιος. «Τα κάναμε κάτι τέτοια στα κολεγιακά μας χρόνια. Η συμπεριφορά μου ήταν ανάρμοστη και ζητώ συγγνώμη». Θα μπορούσε ίσως να θυμίσει παρόμοια παραστρατήματα του Μπιλ Κλίντον ή και το μεθυσμένο παρελθόν του Τζορτζ Μπους του νεότερου. Μετά τη δεύτερη σύλληψή του, πολλοί ζητούν την κεφαλήν του επί πίνακι. Είναι, λένε, «είδωλο για τα παιδιά μας». Ο Φελπς ζήτησε και πάλι τη συμπάθεια του ακροατηρίου και ανέλαβε τις ευθύνες για τις πράξεις του. Ο νόμος προβλέπει βαρύ πρόστιμο και κάποιες ώρες κοινωνικής εργασίας. Ας έλθει στην Ελλάδα των ατίθασων καβαλάρηδων της ασφάλτου, να του δώσουμε και παράσημο.

Νικ.α.π.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Στη στήλη
Εκτός γραμμής