Έντυπη Έκδοση

Προς Εθνική Παλαιστίνης ο Μαραντόνα!

Ο «Τσε του ποδοσφαίρου», Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ετοιμάζεται να αναλάβει την Εθνική ομάδα της Παλαιστίνης! «Είμαι ο μεγαλύτερος υποστηρικτής του παλαιστινιακού λαού», δήλωνε ο ασυμβίβαστος σταρ τον περασμένο Μάρτιο: «Τον σέβομαι και στέκομαι στο πλευρό του».

 Τώρα που η μαρτυρική χώρα ετοιμάζεται για το βάπτισμα του πυρός σε μεγάλη διοργάνωση (το Κύπελλο Ασίας, τον ερχόμενο Ιανουάριο), ο Μαραντόνα αποφάσισε να μετουσιώσει τα λόγια σε πράξεις. «Βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για να γίνει προπονητής στην Εθνική Παλαιστίνης», γράφουν αραβικά μέσα ενημέρωσης από την περιοχή του Κόλπου.

Ο 53χρονος Αργεντινός εργάστηκε πρόσφατα στην Ελ Ουάσλ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και γέμισε το τεπόζιτό του με πετρέλαιο.

Τώρα έχει σειρά να μιλήσει η καρδιά του. Ουσιαστικά, ο Μαραντόνα συμπληρώνει 4 χρόνια απουσίας από το διεθνές προσκήνιο, με αφετηρία το Μουντιάλ του 2010.

Η FIFA άναψε το πράσινο φως στην ταραγμένη χώρα πριν από 16 χρόνια (ταυτόχρονα με τη ΔΟΕ), μετά τη δημιουργία της Εθνικής Παλαιστινιακής Αρχής και την ένταξή της στα Ηνωμένα Εθνη.

Η ποδοσφαιρική ομάδα βρίσκεται στο νούμερο 144 της παγκόσμιας κατάταξης και συμμετέχει κανονικά στις διεθνείς διοργανώσεις, παρά τις αντιδράσεις των Ισραηλινών. Μάλιστα, οι Παλαιστίνιοι απαιτούν την επιβολή κυρώσεων ενάντια στο Ισραήλ, με την ενεργή συμπαράσταση αραβικών χωρών όπως η Ιορδανία, το Κατάρ, το Ιράν, η Αλγερία, η Τυνησία και το Ομάν.

«Ζητάμε την άμεση αποβολή του από τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή», ξεσπάθωσε ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου Τζιμπρίλ Αλ-Ρατζούμπ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο
Αργεντινή
Διεθνή Ποδόσφαιρο