Ηλεκτρονική Έκδοση

Προς κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για νεκρά μπλοκάκια

Πληροφορίες αναφέρουν πως η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου ότι έχει εισηγηθεί την κατάργησή του τέλους επιτηδεύματος για όσους στη διάρκεια του έτους δεν είχαν καθόλου εμπορική δραστηριότητα ή διατήρησαν ανενεργά μπλοκάκια.

Στο μέτωπο των συγκεντρωτικών καταστάσεων πελατών προμηθευτών, η μηνιαία υποβολή τους θα πάψει να ισχύει καθώς από το 2015 καθιερώνεται πάγια η τριμηνιαία υποβολή.

Σημειώνεται ότι για το 2014, έπειτα από αλλεπάλληλες παρατάσεις, όσοι έχουν υποχρέωση υποβολής μηνιαίων συγκεντρωτικών -που έγιναν τριμηνιαίες- θα πρέπει να τις υποβάλουν και για τα τέσσερα τρίμηνα έως τις 2 Φεβρουαρίου 2015.

Εν τω μεταξύ, η ΓΓΔΕ ξεπαγώνει τον συμψηφισμό φόρου, ο οποίος, όπως είχε αποκαλύψει η «Ε», είχε παγώσει, εξαιτίας της καθυστέρησης που είχε προκληθεί στην πληρωμή του ΕΝΦΙΑ, εξαιτίας των λαθών που είχαν εντοπιστεί. Πλέον, όπως αναφέρουν πηγές της ΓΓΔΕ, οι συμψηφισμοί υλοποιούνται κανονικά.

Αυτό σημαίνει ότι όσοι δικαιούνται επιστροφή φόρου, ή θα λάβουν το μέρος που περισσεύει ή δεν θα τη λάβουν καθόλου, μετά το συμψηφισμό με το φόρο ακινήτων. Χαμένοι ωστόσο θα είναι οι ελεύθεροι επαγγελματίες, για τους οποίους θα πρέπει πριν από την επιστροφή του φόρου ή το συμψηφισμό να ολοκληρωθούν και οι συμψηφισμοί με τις ασφαλιστικές εισφορές.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομικών
Εφορία και φορολογική πολιτική