Ηλεκτρονική Έκδοση

Και αυστραλιανά μαχητικά αεροσκάφη κατά τζιχαντιστών

Αυστραλιανά μαχητικά αεροσκάφη θα αρχίσουν να βομβαρδίζουν στόχους της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ, δήλωσε σήμερα ο Aυστραλός πρωθυπουργός Τόνι Αμποτ και τόνισε ότι η τζιχαντιστική οργάνωση αποτελεί πραγματική απειλή για τη χώρα του, η οποία πλέον συμμετέχει στον υπό τις ΗΠΑ συνασπισμό κατά των σουνιτών εξτρεμιστών ισλαμιστών.

Σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά σε εθνική εμβέλεια, ο Αμποτ δήλωσε ότι στρατιώτες των αυστραλιανών ειδικών δυνάμεων θα αναπτυχθούν επίσης στο έδαφος του Ιράκ παρέχοντας «συμβουλευτικό και υποστηρικτικό» ρόλο, προκειμένου να συνδράμουν τον ιρακινό στρατό στις μάχες κατά των τζιχαντιστών.

«Σήμερα το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τις αεροπορικές επιδρομές στο Ιράκ, έπειτα από αίτημα της ιρακινής κυβέρνησης και σε υποστήριξη της ιρακινής κυβέρνησης. Επίσης, το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε την ανάπτυξη αυστραλιανών ειδικών δυνάμεων στο Ιράκ για να συμβουλεύουν και να βοηθούν τις ιρακινές δυνάμεις».

«Οι Αμερικανοί έχουν σίγουρα ήδη αρκετά σημαντικό αριθμό ειδικών δυνάμεων επί του πεδίου» τόνισε. «Η αντίληψή μου είναι ότι υπάρχουν βρετανικές και καναδικές ειδικές δυνάμεις ήδη στο εσωτερικό του Ιράκ, συνεπώς θα επιχειρούμε σε πολύ μικρότερη κλίμακα αλλά ακριβώς όπως οι αμερικανικές ειδικές δυνάμεις».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ισλαμικό Κράτος
ΗΠΑ
Αυστραλία
Ιράκ
Συρία
Πολεμικές επιχειρήσεις
ΝΑΤΟ