Ηλεκτρονική Έκδοση

Κυβερνητική αναφορά στον Γιούνκερ

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του νέου προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ έγινε μία «προσδιορισμένη συζήτηση εργασίας», ανέφερε ανώτατη κυβερνητική πηγή, μετά το τέλος της συνάντησης. Η πηγή εξήγησε ότι ο κ. Γιούνκερ είναι ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν κι έγινε συζήτηση «διότι πρέπει να γνωρίζει πώς είναι το θέμα στην Ελλάδα, ποιες είναι οι θέσεις μας για μια σειρά από πράγματα».

Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ Φωτογραφία από ΑΠΕ-ΜΠΕ Η ίδια πηγή σημείωσε ότι ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής έχει τοποθετηθεί πολλές φορές και πως «αποστολή μας ήταν να αντιληφθεί σε βάθος τις ελληνικές θέσεις για όλα και για το χρέος».

Ανέφερε δε ότι ο κ. Γιούνκερ ήταν θετικός, αλλά ότι «δεν είναι αρμόδιος για την αξιολόγηση, αλλά είναι βασικός παίκτης». Σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή, ο κ. Γιούνκερ εξήγησε ότι θέλει να έχει καθαρή άποψη και καλή γνώση, διότι το ελληνικό ζήτημα είναι από τα πρώτα θέματα, που θέλει να αντιμετωπίσει μετά την 1η Νοεμβρίου, όταν αναλάβει τα καθήκοντά του ως προέδρου της Κομισιόν.

Στο γεύμα εργασίας παρακάθισαν επίσης ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού Σταύρος Παπασταύρου.

Είναι η δεύτερη επίσκεψη στην Αθήνα του Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, μετά την εκλογή του στη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Σχολιάζοντας νωρίτερα ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Ελλάδα, Παναγιώτης Καρβούνης, ανέφερε ότι «η δεύτερη, εντός διμήνου, επίσκεψη στην Αθήνα του νεοεκλεγέντος προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, υποδηλώνει την αμέριστη στήριξη της ΕΕ στην προσπάθεια ανάκαμψης που καταβάλλει η χώρα μας και αναγνώριση των άνευ προηγουμένου θυσιών, στις οποίες υποβλήθηκαν γι αυτόν τον σκοπό οι Ελληνες πολίτες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Ευρωπαϊκή Ένωση
Κυβέρνηση