Ηλεκτρονική Έκδοση

Χορηγός Επικοινωνίας: «Ελευθεροτυπία»

LOCAL BOOK SHOW: Χάρισε το διαβασμένο σου βιβλίο!

Συμμετέχουν πάνω από 40 εκδοτικοί οίκοι

Με τιμώμενο πρόσωπο την διαχρονικά αγαπημένη συγγραφέα Πηνελόπη Δέλτα, ανοίγει σήμερα, Παρασκευή 3 Οκτωβρίου και θα διαρκέσει έως τις 12 του μηνός, η έκθεση βιβλίου και πολιτισμού localbook show στο Άλσος της Κηφισίας. Την διοργανώνει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών & Βιβλιοχαρτοπωλών (ΠΟΕΒ) σε συνεργασία με τον Δήμο Κηφισιάς.

Η καμπάνια με τίτλο «localbook: δεύτερη ζωή» προτρέπει τους αναγνώστες να χαρίσουν τα διαβασμένα βιβλία τους σε τοπικά ιδρύματα και βιβλιοθήκες. Γι’ αυτό το σκοπό, έχει στηθεί ειδικό περίπτερο συγκέντρωσης των βιβλίων, με επίβλεψη του δήμου Κηφισιάς.
 
Στο localbook show συμμετέχουν περισσότεροι από 40 εκδοτικοί οίκοι. Η έκθεση θα υποστηριχθεί από παρουσιάσεις βιβλίων, πολιτιστικές δράσεις και καλλιτεχνικά δρώμενα.
 
Το αφιέρωμα στην Πηνελόπη Δέλτα περιλαμβάνει έκθεση σπάνιου αρχειακού υλικού ιδιοκτησίας του Αλέκου Π. Ζάννα, κληρονόμου της συγγραφέα. 
 
Το localbook show πραγματοποιείται στα πλαίσια της καινούργιας στρατηγικής και καμπάνιας localbook, η οποία υποστηρίζει την πώληση του βιβλίου στο τοπικό βιβλιοπωλείο, στη γειτονιά που κινούμαστε και που μεγαλώνουν τα παιδιά μας. Αυτή είναι η φυσική πηγή του βιβλίου και ο βιβλιοπώλης ο οδηγός και σύμβουλος στις αγορές μας. Αυτό βέβαια ξεκινάει με μια σειρά δράσεων ευαισθητοποίησης και προώθησης και θα συνεχιστεί με εκπαίδευση και προτεινόμενες ουσιαστικές αλλαγές για την επαναπροσέγγιση του κοινού από τα τοπικά βιβλιοπωλεία. 
 

Τα εγκαίνια του localbook show έχουν προγραμματιστεί για τις 8 το βράδυ της Παρασκευής, με καλωσόρισμα του δημάρχου Κηφισιάς.
 
Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 6 - 10 μ.μ.& Σαββατοκύριακα 12 π.μ. - 10 μ.μ. 
 
Για το Ένθετο Βιβλίου «ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ» της Σαββατιάτικης "Ε", Βασίλης Καλαμαράς
 
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Εκθέσεις
Παρουσίαση βιβλίου
Βιβλιοθήκη
Δημόσιες Βιβλιοθήκες
Εκδοτικοί οίκοι