Ηλεκτρονική Έκδοση

Economist: Ο Τσίπρας θα μπορούσε να κερδίσει τις επόμενες εκλογές

Πιθανό νικητή των επόμενων εκλογών «βλέπει» το περιοδικό Economist τον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι η υποψηφιότητά του για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανέβασε την αξιοπιστία του στη χώρα του. Σχολιάζει ωστόσο ότι επενδύει στο προφίλ του στο εξωτερικό προκειμένου «να εντυπωσιάσει τους ψηφοφόρους».

Το δημοσίευμα, που φιλοξενείται στην ευρωπαϊκή έκδοση του περιοδικού, στέκεται ιδιαίτερα στη συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με τον Πάπα Φραγκίσκο.

Επίσης σχολιάζει ότι με αφορμή τη συζήτηση για πρόωρες εθνικές εκλογές, αν δεν επέλθει συμφωνία για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, "ο κ. Τσίπρας είναι σε θέση να κερδίσει".

Αναφέρεται ακόμα σε τρεις πρόσφατες δημοσκοπήσεις που δείχνουν άνοιγμα της ψαλίδας υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και ειδικά σε αυτήν που δημοσιεύτηκε στα 27 Σεπτεμβρίου και «σόκαρε» - όπως επισημαίνει- την κυβέρνηση δίνοντας προβάδισμα 11% στον ΣΥΡΙΖΑ.

Άλλωστε, προσθέτει το δημοσίευμα, «ο κ. Τσίπρας δεν υπόσχεται πλέον ότι θα σκίσει το μνημόνιο» αλλά ότι από την άλλη πλευρά κάποιοι παραμένουν επιφυλακτικοί για το οικονομικό πρόγραμμα ύψους 11 δις. Ευρώ που παρουσίασε πρόσφατα στη ΔΕΘ.

Newsroom Enet

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Ξένος τύπος
Για το ίδιο θέμα
Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται, η Ευρώπη σε σταυροδρόμι