Ηλεκτρονική Έκδοση

Μάχες στο Ντόνετσκ και αλληλοκατηγορίες

Στα περίχωρα του αεροδρομίου του Ντόνετσκ έχουν επικεντρωθεί οι μάχες μεταξύ του ουκρανικού στρατού και των φιλορώσων αυτονομιστών με το Κίεβο να καταγγέλλει ότι οι αυτονομιστές έλαβαν ενισχύσεις από τη Ρωσία, μόλις μία ημέρα μετά τον θάνατο Ελβετού εργαζόμενου στον Ερυθρό Σταυρό εξαιτίας βομβαρδισμού.

φωτ.αρχείου φωτ.αρχείου Από την πλευρά του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κατηγορεί την Ουκρανία για το θάνατο του ελβετού πολίτη. Η εντατικοποίηση των μαχών και των βομβαρδισμών στις κατοικημένες περιοχές γύρω από το Ντόνετσκ είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 11 ανθρώπων σε διάστημα 2 ημερών και καταγγέλθηκε ως «μία επικίνδυνη κλιμάκωση» από το γραφείο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ καθώς πριν από ένα μήνα υπήρξε συμφωνία για εκεχειρία  μεταξύ του Κιέβου, της Μόσχας και των φιλορώσων ανταρτών.

Δύο ισχυρές εκρήξεις συγκλόνισαν νωρίτερα σήμερα περιοχή κοντά στο κέντρο του Ντονέτσκ, σύμφωνα με ένα συνεργείο του Γαλλικού Πρακτορείου.
Ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας της Ουκρανίας έκανε λόγο για "αδιάκοπες μάχες" που μαίνονται για το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ, τον έλεγχο του οποίου διατηρεί ακόμα ο ουκρανικός στρατός έπειτα από δύο επιθέσεις που εξαπέλυσαν οι αντάρτες με άρματα μάχης.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ρωσία
Ουκρανία