Έντυπη Έκδοση

Ομορφη μουσική από τους Wonder fall Quartet

Για να «χτιστεί» μια άξια λόγου μουσική σκηνή σε μια χώρα, χρειάζονται πρώτ' απ' όλα άξιοι λόγου μουσικοί. Χρειάζονται όμως παράλληλα να υπάρχουν και να δρουν και άλλοι παράγοντες, όπως: χώροι με χαρακτήρα για lives, μάνατζερ για να «τρέχουν» τις πρακτικές αλλά και ουσιαστικές δουλειές των γκρουπ, μέσα ενημέρωσης που να ασχολούνται με το είδος, κατά το δυνατόν εταιρείες παραγωγής και φυσικά... κοινό και μεροκάματα για τους μουσικούς.

Τώρα πώς γίνεται στην Ελλάδα να έχουμε μια εντυπωσιακή τζαζ σκηνή με εξαιρετικούς μουσικούς, σχετικά υπολογίσιμο κοινό και αντίστοιχη δισκογραφία χωρίς όμως εταιρείες, μέσα, χώρους και μεροκάματα, αυτό μόνον η... ελληνική «ιδιαιτερότητα» μπορεί να το απαντήσει.

Για του λόγου το αληθές, αναζητήστε και ακούστε με την απαραίτητη προσοχή το σκοτεινό, γοητευτικά μελωδικό και μουσικά ολοκληρωμένο «Horizon» από τους «The Wonderfall Quartet». Πρόκειται για το δεύτερο (!) άλμπουμ του γκρουπ, που με την προσθήκη δύο εξαιρετικά ταλαντούχων νεαρών μουσικών, του Γιάννη Παπαδόπουλου στο πιάνο και του Ντίνου Μάνου στο κοντραμπάσο, κατάφεραν να αλλάξουν επίπεδο και να μας δώσουν ένα δίσκο ώριμο, μεστό και στιλάτο. Η Ειρήνη Κωνσταντινίδη, που γράφει και τους στίχους, έχει κάνει άλματα στην ερμηνεία της κατακτώντας ένα προσωπικό ύφος, ο Θάνος Χατζηαναγνώστου, στα ντραμς, γράφει εντυπωσιακές μελωδίες και όλοι μαζί προσφέρουν έναν πραγματικά απολαυστικό ήχο, που δύσκολα θα αφήσεις στην άκρη έπειτα από πολλά ακούσματα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Μουσική