Έντυπη Έκδοση

Ποινές-χάδια για θανατηφόρα δυστυχήματα στην Κύπρο

Στη σκιά αποκαλύψεων για διαφθορά και διαπλοκή βρίσκεται και πάλι η Κύπρος, παρά τις εξαγγελίες όλων των κυβερνήσεων για επίδειξη μηδενικής ανοχής σε τέτοια φαινόμενα.

Υστερα από αποκαλύψεις των κυπριακών ΜΜΕ, η Γενική Εισαγγελία της Κύπρου αναζητεί πειστικές απαντήσεις για τις ποινές «χάδι» που επέβαλε το δικαστήριο Λεμεσού σε γνωστούς παράγοντες της κυπριακής ζωής, σε σοβαρές υποθέσεις θανατηφόρων δυστυχημάτων. Την ίδια ώρα αναζητούνται δικαιολογίες για συγκάλυψη μεγάλης υπόθεσης εμπορίας προσώπων και εκπόρνευσης αλλοδαπών γυναικών.

Σε σχέση με δύο θανατηφόρα οδικά δυστυχήματα και ένα ακόμα που προκάλεσε βαρύτατο τραυματισμό σε μια ανήλικη, αποκαλύφθηκε ότι η ίδια δικαστής στο δικαστήριο Λεμεσού επέλεξε να τιμωρήσει τους ενόχους με χρηματικό πρόστιμο 3.000 ευρώ και στέρηση διπλώματος για 6 μήνες (θανατηφόρα), ενώ αθώωσε τον κατηγορούμενο για τραυματισμό 14χρονης.

Στις υποθέσεις των δύο θανατηφόρων ήταν ο ίδιος συνήγορος υπεράσπισης. Και στις τρεις περιπτώσεις παρά την έκδηλη επιείκεια δεν ασκήθηκε δίωξη.

Στο ατύχημα που τραυματίστηκε 14χρονη, η οποία έμεινε παραπληγική, κατηγορούμενος ήταν ο μεγαλοεπιχειρηματίας και υπουργός στην κυβέρνηση Γ. Βασιλείου, Τάκης Νέμιτσας, ο οποίος τον Ιούλιο του 2012, παραβιάζοντας κόκκινο φανάρι, δεν σταμάτησε σε διάβαση πεζών. Το δικαστήριο τον αθώωσε.

Στο δεύτερο θανατηφόρο θύμα ήταν μια ηλικιωμένη γυναίκα και κατηγορούμενος ο γνωστός στην Κύπρο ασφαλιστής Φαίδωνας Μιχαήλ, ο οποίος επίσης καταδικάστηκε με πρόστιμο, αλλά ο φάκελος της υπόθεσής του στη συνέχεια χάθηκε.

Η γενική Εισαγγελία διέταξε έρευνα για να διαπιστωθεί ποιοι και για ποιο λόγο διαχειρίστηκαν με τον τρόπο που διαχειρίστηκαν τις υποθέσεις.

Η άλλη σοβαρή περίπτωση διαφθοράς αφορά πολυτελή οίκο ανοχής. Αξίζει να σημειωθεί ότι πρόκειται για κτήριο που στοίχισε 3,5 εκατ. ευρώ και εξασφάλισε άδεια λειτουργίας ως κλαμπ σε χρόνο ρεκόρ.

Και γι' αυτή την υπόθεση διατάχθηκε έρευνα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Αυτοκτονίες/Θάνατοι/Δυστυχήματα
Κύπρος