Έντυπη Έκδοση

Αυτόχειρας, λόγω πλαστού απολυτηρίου, 46άχρονος σωφρονιστικός

Σοκ και οργή προκαλεί στην Πάτρα η αυτοκτονία του 46άχρονου σωφρονιστικού υπαλλήλου Κωνσταντίνου Σπυρόπουλου, πατέρα δύο ανήλικων παιδιών, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του από φιλότιμο -όπως λένε οι συνάδελφοί του- όταν διαπιστώθηκε ότι το απολυτήριο Λυκείου που είχε καταθέσει για να διοριστεί, πριν από 20 χρόνια, ήταν πλαστό!

Ο 46άχρονος τις τελευταίες ημέρες εμφανιζόταν κλεισμένος στον εαυτό του και αμίλητος, ενώ την τελευταία εβδομάδα, πριν προβεί στο απονενοημένο του διάβημα, βρισκόταν σε αναρρωτική άδεια.

Οπως είπε στην «Ε» ο πρόεδρος των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Φυλακών Αγίου Στεφάνου Πατρών, την ηρεμία του είχε ταράξει τελευταία ένα υπηρεσιακό εσωτερικό έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο είχε κληθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης σε απολογία, επειδή είχε εντοπιστεί ότι ήταν κάτοχος πλαστού τίτλου σπουδών. Κανείς όμως δεν φανταζόταν ότι θα επιχειρούσε να βάλει τέλος στη ζωή του.

«Τον είχαν καλέσει σε απολογία από το υπουργείο Δικαιοσύνης, επειδή αυτή την περίοδο σε όλες τις υπηρεσίες του δημόσιου τομέα γίνεται έλεγχος τίτλου σπουδών», ανέφερε στην «Ε» ο κ. Παπούλιας και καυτηρίασε την υποκριτική στάση της πολιτείας απέναντι σε έναν εργαζόμενο πατέρα δύο παιδιών, τον οποίο αξιολογούσε θετικά επί 20 χρόνια.

«Ο συνάδελφος είναι ακόμη ένα θύμα της μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζει με υποκριτικό τρόπο η πολιτεία. Ηταν ένας χαμογελαστός άνθρωπος, άριστος στη δουλειά του. Ο θάνατός του μάς έχει συγκλονίσει όλους. Ηθικός αυτουργός είναι η πολιτεία...», ανέφερε στην «Ε» ο κ. Παπούλιας και πρόσθεσε με νόημα:

«Ο συναδέλφός μας αυτοκτόνησε από φιλότιμο... Ποιος πολιτικός άραγε από όλους αυτούς που εμπλέκονται ή κατηγορούνται για οικονομικά σκάνδαλα προέβη σε αυτή την ενέργεια; Ποιος παραιτήθηκε από ευθιξία για τις εκατοντάδες αυτοκτονίες συμπολιτών μας που έδωσαν τέλος στη ζωή τους ευρισκόμενοι σε απόλυτο οικονομικό αδιέξοδο;».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ