Έντυπη Έκδοση

Εξερράγη τηλεκατευθυνόμενο, συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ.

Την κινητοποίηση της Αστυνομίας προκάλεσε ένα μικρό τηλεκατευθυνόμενο μοντέλο ελικοπτέρου το οποίο, σύμφωνα με μαρτυρίες, εξερράγη στην περιοχή της Βουλιαγμένης, ενώ βρισκόταν στον αέρα.

Το επεισόδιο θα μπορούσε να είναι εντελώς αθώο, καθώς κοντά στην περιοχή βρίσκεται λέσχη μοντελιστών. Η έκρηξη όμως του μικρού ελικοπτέρου σημειώθηκε έξω από το σπίτι γνωστού επιχειρηματία που είχε γίνει στο παρελθόν στόχος επίθεσης, ενώ σε απόσταση 50 μέτρων διαμένει ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. Πάνος Καμμένος.

Ωστόσο, οι ειδικοί του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (ΤΕΕΜ), που ερεύνησαν τα υπολείμματα του μοντέλου, δεν εντόπισαν ίχνη εκρηκτικής ύλης.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας που έφτασαν στο σημείο της έκρηξης εντόπισαν πολλά κομμάτια του μικρού ελικοπτέρου, τα οποία μαρκάρισαν και περισυνέλεξαν για περαιτέρω έρευνα. Ως αργά το βράδυ δεν έχει βρεθεί κάποιος «μοντελιστής» στον οποίο να ανήκει το τηλεκατευθυνόμενο παιχνίδι.

Αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. τόνισε ότι πιθανότερη αιτία της έκρηξης είναι η ανάφλεξη των καυσίμων του.

Αρχικά, ο συναγερμός που σήμανε αφορούσε την ασφάλεια του Πάνου Καμμένου. Οταν όμως η Αστυνομία διαπίστωσε σε ποιον ανήκει το σπίτι στο οποίο εξερράγη το τηλεκατευθυνόμενο μοντέλο, οι έρευνες άλλαξαν κατεύθυνση. Ο επιχειρηματίας που διαμένει εκεί διαθέτει καταστήματα duty free σε αεροδρόμια της Ελλάδας και της Τουρκίας. Τέσσερα χρόνια πριν είχε πυροβοληθεί από έναν άγνωστο στο κεφάλι, την ώρα που βρισκόταν στην είσοδο του σπιτιού του και είχε τραυματιστεί πολύ σοβαρά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ
Αστυνομικές-Δικαστικές έρευνες
Αντιτρομοκρατική